ESENLER'İN FAALİYET RAPORUNDA CEMEVİ YOK!

ESENLER

Esenler Belediyesi’nin 2019 yılını kapsayan “Yıllık Faaliyet Raporu”, Belediye Meclisinde görüşüldü, muhalefet meclis üyelerinin hayır verdiği rapor AKP ve MHP’li meclis üyelerinin oyları ile

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Bugün geldiğimiz noktaya baktığımızda Esenler halkına verdiğimiz sözleri çok şükür yerine getirmişiz. İlçeye yeni hizmetler yaptık” dedi.
Göksu bunları söylerken, Esenler’de yaşayan Alevi yurttaşlar bekledikleri yanıtı alamadığını, kendilerine verilen sözün yerine getirilmediğini birileri Göksu’ya hatırlatabilseydi dediler. Esenler’deki Alevi yurttaşlar muhalif meclis üyelerinin faaliyet raporunda cem evinden söz edilmemesine ve sesiz kalınmasına şaşırdılar ve sukutuhayale uğradılar.

“CEMEVİ SÖZÜ HAVADA MI KALDI”
Alevi yurttaşların özellikle muhalefet meclis üyelerinden Göksu’ya, “Esenler halkına verdiğimiz sözleri çok şükür yerine getirmişiz” diyorsunuz ama Esenler’de tamda yerel seçimlerin en hızlı saatlerinde üç alevi derneğinin başkan ve yönetimine spor salonunda topladınız, yığınlar önünde verdiğiniz bir söz var, o sözü neden yerine getirmiyorsunuz, o söz söz değil miydi? demelerini bekliyorlardı.

Alevi vatandaşlar, “Göksu söz verdi ama sözünü tutmadı”
Bizler haklı bir talepte bulunduk, haklı talebimiz için Esenler Belediye Başkanı bize söz verdi. Bizler verilen sözün yerine getirilmesini istiyoruz ve o verilen söz yerine gelmediyse, sözü verenlere, verdiği sözü tekrar tekrar hatırlatacak olanlar ise güvendiğimiz, inandığımız meclis üyeleri olmalıydı. Neden meclis üyesi seçildiklerini kendileri bile anlamamış, bilgi birikimi olmayanlardan çare beklemek elbette bizim hatamız. Bizler kimseden sadaka istemiyoruz, verilen bir söz var ortada, Göksu, “verdiğimiz her sözü yerine getirdik” diyorsa Göksu’ya,“doğru söylemiyorsun” deme yürekliliğini gösteremeyenleri kınıyoruz.

CHP Meclis üyesi Kemal Şahin’e yazılı metni yazan çokbilmiş neden Cemevi meselesini o metne yazmadı. Göksu’dan Cemevi sözü alan üç Alevi Derneği başkanı ve yöneticileri garanti aldıkları sözün faaliyet raporunda yer almamasına bakalım ne diyecekler, bakalım nasıl bir tepki koyacaklar. Bizlerin duyguları ile kimse oynamasın, kimse inanç özgürlüğümüzün önüne engeller koymaya kalkışmasın” diyorlar…


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı