ESENLER'İN EN HAREKETLİSİ HDP

ESENLER

Esenler’in siyasiler yorgun ama 24Hazırana hazır gibiler. Esenler’de Cumhuriyet meydanındaki siyasi Partilerin en hareketli ve neşeli olanı HDP standı

ESENLER’İN EN HAREKETLİSİ HDP

Esenler’in siyasiler yorgun ama 24Hazırana hazır gibiler. Esenler’de Cumhuriyet meydanındaki siyasi Partilerin en hareketli ve neşeli olanı HDP standı.
 
HDP, Esenler’deki seçim çalışmalarına halaylarla, türkülerle devam ediyor. HDP’nin standında gençler var, kadınlar var, müzik var, coşku var!!!  Ana muhalefetin standı ise gençlerden yoksun, yaşlı, ak saçlılardan oluşmuş. CHP’liler İYİ partililerim müziği ile hareketleniyor, SP’liler ise bildiğiniz gibi. AKP ile MHP ortaklığı ise devam ediyor.
 
Cumhuriyet Meydanındaki HDP, standının girişinde Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın fotoğrafı ve “Demirtaş’a özgürlük istiyoruz - tamam mı?” pankartı asılı. Standa gelenlerin ellerinde Demirtaş’ın fotoğrafı, Türk bayrakları ve parti bayrakları müzik eşliğinde dalgalanıyor.HDP kitlesi araçtan çalan müzikle coşuyor, coştukça halaylar çekiliyor, sloganlar atılıyor…
 
CHP’li ve sosyalist olduklarını söyleyenler destek olmak için standa geliyor, birlik beraberlik mesajları veriyorlar ve HDP’nin barajı geçmesi için oy vereceğiz diyorlar. CHP’li ve sosyalist seçmenler şunları söylüyorlar: “Demirtaş serbest bırakılmalı, demokrasiye inananların kenetlenmesi ve her aileden bir kişinin HDP’ye oy vermesi gerekiyor. Ülkemizin birlik ve beraberliğini biz Esenler’de sağladık, Esenler’de HDP’nin baraj sorunu yok, Türkiye’de olmaması için mücadeleye devam kararlığı içindeyiz” diyorlar.

 

  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli