ESENLERİN EĞİTİMİNDE BİTEN NE BAŞLAYAN NE?

ESENLERİN EĞİTİMİNDE BİTEN NE BAŞLAYAN NE?

İktidar yandaşı sendikanın AKP ilçe teşkilatları istediğiyle okul müdürlerinin kendilerine biat edenlerden seçilip atanırken Esenlerin cumhuriyetçi ve çağdaş eğitimcileri adeta “adam” yerine kon

ESENLERİN EĞİTİMİNDE BİTEN NE BAŞLAYAN NE?

İktidar yandaşı sendikanın AKP ilçe teşkilatları istediğiyle okul müdürlerinin kendilerine biat edenlerden seçilip atanırken Esenlerin cumhuriyetçi ve çağdaş eğitimcileri adeta “adam” yerine konulmayarak yok sayıldılar.

Esenler Kaymakamlığı   il dışı ve il içinden gelen ve giden öğretmen sayılarını yayınladı. İlce Kaymakamlığının verdiği sayılar ve görevlendirilen müdürler öğrenci velilerinin tepkisine neden oldu. Özellikle MEB Yasası ile eğitimde tüm dengeler alt üst edilmişti. Yapılan bu görevlendirmelerden, eğitim gibi hasas ve tarafsız olması gereken bir alanda eğitimin içine adeta dinamit koydular. Bundan sonra siyasi erke biat etmeyenlere adeta ‘bertaraf olur mesajını da verdiler.
 

Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir kadrolaşma operasyonu yapılıyor, MEB çalışanları fişlendi, Öte yandan okullaşma oranlarında beklenen ilerleme sağlanamadı, derslik açığı, öğretmen açığı yine giderilemedi, ücretli öğretmenlik uygulaması devam etti, okullarda fiziki alt yapı yetersizlikleri öncelikli sorunlar arasında yer aldı. Geride bıraktığımız yıl içerisinde özür grubu tayinlerinde Bakanlığın inadı sürdü. Özür grubu tayinlerinin yılda iki kez yapılmasını, öğrenim özrünün özür grubu tayinleri içinde yer almasını ve il-ilçe emrinin geri getirilmesini talep etmemize rağmen Bakanlık uyarılarımızı göz ardı etmektedir. Bölgeler arası ve okullar arası farklılıklar giderilemedi. Eğitimde büyük bir karmaşa yaratılmıştır.
 
 Milli Eğitim Bakanlığı öyle bir yasa ihdas etti ki, eğitim camiasında infial yarattı. Dershaneleri kapatıyoruz diye yol açan iktidar, bir baktık ki, adeta milli eğitimin kökünü kazımaya ant içmiş. Bütün itirazlara, yasanın sakıncalı olduğunu anlatmaya rağmen siyasi erk uzmanlardan görüş almadan, yeterli inceleme yapmadan değişiklik yaptı.

Siyasi erk, MEB Yasasını çıkararak milli eğitimin temel taşlarını yerinden oynattı. Bu yasayla birlikte 4 yılını dolduran okul müdürleri, müdür başyardımcıları, görevden alındı; il milli eğitim müdürleri, ilçe milli eğitim müdürleri, il milli eğitim müdür yardımcıları, MEB’de ve Üst düzey yöneticilerin görevlerine son verilerek, eğitimde tarafsızlık ve liyakat ilkeleri yok edildi. Bu yaklaşım eğitime ve ülke kalkınmasına yapılan en büyük haksızlık ve adaletsizlik olmuştur.

“İŞTE BÖYLESİNE HAKSIZLIKLARLA VE ADALETSİZLİKLERLE DOLU BİR DÖNEM YAŞIYORUZ”
Hükümete yakınlığı ile bilinen sendika ile iktidar partisinin fişleme yaparak okul müdürü listesi hazırladığı görülmektedir. “Bir de malum bir sendika var. O sendikayla AKP ilçe teşkilatları istediği okul müdürlerinin listelerini hazırladı ve bu sipariş listeler ilçe milli eğitim müdürlerinin, komisyon üyesi şube müdürlerinin önüne sunuldu. İşte böylesine haksızlıklarla ve adaletsizliklerle ve böylesine rezilliklerle dolu bir dönem yaşıyoruz. Şu anda Esenler’de görev yapan öğretmenler adeta yok sayılarak ve kendilerinin bilgilerine başvurulmayarak idam edilmiştir.


Esenlere 158,öğretmen il dışından geldi, 35 öğretmen il dışına gitti. İl içi gelen öğretmen sayısı 76 ve il içi giden öğretmen sayısı 113 olarak atandı. 

 



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli