ESENLERİN ÇÖZÜLEMEYEN SORUNU = TRAFİK – OTOPARK

ESENLERİN ÇÖZÜLEMEYEN SORUNU = TRAFİK – OTOPARK

Esenlerin sorunları bitmek bilmiyor, otopark ve araç trafiği Esenler’de ana caddelerde oturan yurttaşları rahatsız ediyor, esnafa ve işe gidiş dönüşlerde vatandaşa ve sürücülere çile olarak yansıyor.


Esenler/ İstanbul’un nüfus yoğunluğu bakımında ve donatı alanı en az olan ilçelerden biri. Ana caddelerin, sokakların ve yaya yollarının yetersizliği akşam ve sabah saatlerinde araç trafiği oluşturuyor. Bir başka olay ise yaya yollarına sığmıyor neticesinde ise gün her saatinde ise yaya trafiği da kilitleniyor.  Esenler ilçe sakinleri yıllardan beri çözüm bekliyor, yönetenlerin bu işler umurunda değil.

Esenler, bu yoğun trafiğin altından nasıl kalkacak? Kuralsızlık başka bir sorun, park yasağını takan yok, yasak olan yerlere araç park etmek araç trafiği sıkışıklığına tuz biber ekiyor. Klakson sesleri cevre kirliliği yapıyor, evlerde oturanları canından bezdiriyor, hele hele evinde hastası olanların vay haline daracık yaya kaldırımları yaya trafiğini allak bullak ediyor, zaman zaman yayaların kavgasına şahit oluyoruz.
 
BU GÖRÜNDÜLER DÖVİZİN BEREKETİ
Esenler /Atışalan, bir benzin istasyonu ve saat 17,00 araç kuyruğu uzamış bir telaşa sormayın gitsin.  Aynı benzinci her gün aynı saatlerde 4-5 araç arada sırata gelip akaryakıt alıyordu. Bugün insanlar zengin mi oldu yoksa bereketli gün mü diye aklımızdan geçti.  Ama işin aslı akaryakıta zam gelecek yoğunluk onun için. Böyle giderse her şey karneye bağlanacak…

 

  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli