ESENLER'İN BÜTÇESİ DELİK

ESENLER

Esenler Belediye Meclis Toplantı 4 Ekim Perşembe günü yapıldı. Meclis 2013 tahmini bütçeyi oylayarak kabul etti




ESENLER’İN BÜTÇESİ DELİK


Esenler Belediye Meclis Toplantı 4 Ekim Perşembe günü yapıldı. Meclis 2013 tahmini bütçeyi oylayarak kabul etti.

Herkesin emeğine saygı duyulmalı

Tutanak özetleri okunduktan sonra, 2013 yılının tahmini bütçesi görüşüldü ve gündem maddelerine geçildi. 1 nolu performans raporu üzerine söz alan CHP Meclis üyesi Hasan Babacan, “Performans emek harcayarak yapılan iştir. Herkesin emeğine saygı duyulmalı. Bugün burada bir şeyler yazarak Esenler’in kaderini şekillendireceksiniz. Bizlerin ve sivil toplum örgütlerinin fikirlerini almadan hazırladığınız bu rapor ‘ben bilirim’ anlayışındadır. Bu tarz olaylar anca diktatörlüklerde olur. Sayısal olarak çoğunluğunuz var. Kimsenin görüşüne ihtiyacımız yok anlayışı yanlıştır. Takdir edilmek istiyorsanız, her kesimden görüş almanız gerekiyor. Yaptığınız yanlışları teşhir edeceğim. Arkadanız ve iktidar ve Büyükşehir olmasına rağmen iyi işler yaptığınız söylenemez. Ben hesap kitap işini çok iyi bilirim. Sizin yatığınız bu hesap kitap işini vicdanlarınıza bırakıyorum.” dedi. 

CHP’li Kaymakçı ise ,”Esenler Belediyesi’nin yeni hazırlanan bütçede borçlandığını görmekteyim. Raporları okuduğumda giderler hanesinde yapılan harcamaların yanlışlığını görmekteyim. Bütçenin 15 Milyon Lira borçlanılarak yapıldığını görüyoruz. Sosyal güvenlik ve sağlık harcamalarına acil müdahalede bulunmalısınız. Rakamlar arasında ciddi farklar görüyorum. Daha öncedeki bütçe görüşmelerinde sizleri defalarca uyarmıştık. Tekrar sizi buradan uyarıyorum. Esenler’in geleceğini borçlanarak heba etmeyiniz.” dedi.

Saadet Partililerden soru önergeleri

SP’li Belediye Meclis Üyeleri Sebahattin Yiğit, Tuğrul Yalçınkaya ve Fevzi Başoğlu’nun yanıtlanmak üzere soru önergeleri verdi:


1) Esenler Belediye Başkanımız, merkezi hükümet, İBB ve Esenler Belediyesi’nin ilçemize 1 Katrilyon tutarında yatırım yaptığını beyan etmiştir. Bu yatırımların konusu ve miktarları ne kadardır?

2) Esenler Belediye Başkanımız ramazan ayında hayırseverlerden 1,5 Milyon TL yardım alındığını beyan etmiştir. Bu yardımlar bir makbuz karşılığında mı alındı, alındıysa bir kopyalarının tarafımıza verilmesi?
3) Belediye Başkanımız bir film çekiminden bahsederek, kalkınma ajansından bir bütçe alındığını söylemiştir. Ayrılan bütçe ne kadardır?

Tüm bu sorulara her zaman olduğu gibi AKP’li Meclis üyesi Tevfik Helvacı’dan cevap geldi.
Helvacı,”Akp’li belediyelerin hizmetlerinin Chp’lilere ulaşmadığını kimse söyleyemez. Biz ayrım yapmıyoruz. Performans raporlarını önceliğimize göre yaptık. Şeffaf bir belediyecilik anlayışı ile hazırladık Esenler’in çağdaşlaşıp, moder bir kent haline gelmesi için çok çalışmalıyız.” dedi.



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli