Tarih: 24.01.2012 00:00

ESENLER'DEN FRANSA ‘ YA BÜYÜK TEPKİ

Facebook Twitter Linked-in

 

 

 

 

 

 

www.7-24esenlerhaber.com

 SözdeErmeni Soykırım Tasarısının Fransa Meclisi’ nde oylanarak kabul edilmesinden sonra ülke genelinde Fransa ‘ya tepkiler çığ gibi büyüyor.


Esenler Dörtyol Cumhuriyet Meydanı ‘ nda ESDEF , Sivil Toplum önderliğinin gerekliliğini yerine getirerek Fransa ‘yı kınama mitingi düzenledi.Mitinge sivil toplum örgütlerinden yoğun katılım vardı.
Sözde Ermeni Soykırım Tasarısının Fransa Meclisi’ nde oylanarak kabul edilmesine tepki koyarak basın açıklaması yapan ESDEF Başkanı Ömer SAVAŞ kısa bir konuşma yaparak Fransa ‘yı şiddetle kınadı.Günün anlamını ise ESDEF Sekreteri Bahri EYÜBOĞLU yazılı metinden okudu. EYÜBOĞLU ’’ ülkemizin birlik ve beraberliğine ihtiyaç duyulduğu bugünlerde ırkçı ve faşist bir tasarıyı kabul eden Fransa Senatosu’nu kınayarak , Cezayir’ de yapılan soykırım ve katliamların hesabını veremeyenler soykırımdan sözetme hakkına sahip değiller’’ dedi.


Bayburtlular Derneği adına Fuat SAKA konuşmasında ise ‘’ Ermeni Diasporasını şiddetle kınıyorum.Türk Halkının ,Fransızları dikkate almayarak Fransa Senatosu’ndaki kararı alanları adam yerine koymamamız gerekir.’’ dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —