ESENLER'DEKİ PATATES FESTİVALİNDE; MUHALEFET NEDEN YOKTU ?

ESENLER

Esenler Belediyesi ev sahipliğinde Niğde Belediyesi ve Niğde Dernekler Federasyonu tarafından Esenler’de Niğde Patates Festivali Esenler Cumhuriyet Meydanında gerçekleşti.

Esenler Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe Esenler Belediye Başkanı Göksu'nun yanı sıra Niğde Çiftlik Belediye Başkanı Serkan Güzel, Yıldız Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde Dernekler Federasyonu Başkanı Av. Tuğrul Urhan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok az sayıda vatandaş katıldı.

Esenler’de bulunan siyasi partilerin ilçe başkanları ve temsilcileri bu etkinliğe neden katılmadığı henüz belli değil.

Edindiğimiz bilgiye göre Patates festivalinin tüm masrafları Esenler Belediyesi tarafından karşılandı ama Esenler halkının %50’sini temsil eden siyasi partiler ve Esenlerin üst düzey STK temsilcileri protokolde yoklardı, umuyoruz bu konu hakkında STK ve Derneklerden sorumlu Belediye Başkan danışmanı kamuoyunu bilgilendiren bir açıklama yapar.

Niğde Belediyesi ve Niğde Dernekler Federasyonu tarafından Esenler Cumhuriyet meydanında ki Niğde Patates Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Patatesten yapılan patso, kumpir, çubukta ve ekmek arası patates gibi eşsiz lezzetler festivale gelen  vatandaşlara ikram edildi.Festivalde patatesten yapılan dondurmada büyük ilgi gördü.

Esenler’de İlk kez böyle bir festival düzenlendiğini söyleyen Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, 'Çok önemli bir festival, çünkü patates mutfağımızın vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanesidir. Yöre olarak patates en çok Niğde'de yetişiyor. Niğdeli derneklerimizle böyle bir çalışma yaptık. Anadolu'nun bereketli topraklarında yetişen ne kadar mahsulümüz varsa bu kentteki herkese tanıtmak ve duyurmak istiyoruz. Çok da güzel bir festival oldu' dedi

 

  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli