ESENLER'DEKİ KAYSERİLİLER AKP'NİN ARKA BAHÇESİ Mİ?

ESENLER

Esenler Belediyesi tarafından tüm masrafları karşılanan ve 5’inçisi düzenlenen Esenler Kayseri Mantı Festivali AKP’nin siyasi arenasına döndü. Protokolün tamamı AKP’lilerden ve yandaş dernek başka

MİLLET İTTİFAKINDAN VE AKP KARŞITI SİYASİ PARTİLERDEN KİMSELERİN DAVET EDİLMEDİ Mİ?
Esenler Belediyesinin masraflarını karşıladı etkinliği haber yapan bir haber sitesi “20 bin kişiye mantı ikram edildi” başlığını attı. Atılır ama bu kadar da atılmaz yahu.  20 bin kişiye alanda mantı ikram edildiyse, bizde oradaydık alanda 300 veya 400 kişi bile yoktu “İstanbul’un her ilçesinde bu dağıtım işi gerçekleştiyse ve bizlerin haberi yoksa diyecek bir sözümüz yok.

Edindiğimiz bilgilere göre; Millet ittifakından ve AKP karşıtı siyasi partilerden kimselerin davet edilmediği etkinlik çok konuşulacak.  Etkinlik alanında bazı vatandaşlar, Federasyon Başkanı ve Esenler Kayserililer Dernek Başkanı yalnızca “Cumhur’ları davet ettiği ve diğer siyasileri davet etmediği doğruysa, ayrımcılık yapmıştır, yanlış yapmıştır” söyleyenler oldu.  
Festivalde konuşan Esenler Belediye Başkanı Göksu, Esenler Belediyesi, Türkiye’nin en çok sevilen yöresel yemeklerinden olan mantıyı ‘Esenler Kayseri Mantı Festivali’ ile vatandaşlarla buluşturdu. Mantı Anadolu’nun birçok kentinin özel bir yemeğidir. Ama Kayseri mantısı dediğimizde daha farklı bir anlamı olan emeğin ve gayretin çok önemli, anlamlı olduğu bir yemeği hep beraber biliyoruz” diye konuştu.
 
KÖPRÜ KAYBI YAŞAYAN ÖZHASEKİ ESENLER’DE  
Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen festivale Mehmet Özhaseki, Kayseri Milletvekilleri Hülya Atçı Nergis, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ta katıldı. Kayseri yalnız mantısıyla değil aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde “Kayseri köprüsü” tartışması ile de ünlüdür.   Eski çevre ve şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin döneminde “Sayıştay üç yıldır arayıp da bulamadığı bu köprü maalesef halen daha bulunmadı.
 
  

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı