ESENLER'DE SURİYELİLERİN YATAKHANELERİNE OPERASYON!

ESENLER

Esenler Belediyesi Zabıta ekipleri Davutpaşa kapalı cadde üzerinde bulunan bir iş yerinde olumsuz şartlarda yatan yabancı uyruklu kişilerin yatakhanelerini tahliye etti.


Esenler Belediyesi Zabıta ekipleri, Esenlerin tam merkezinde Davutpaşa caddesinde, bulunan bir iş hanını Suriyeli mültecilerin yatakhane olarak kullandıklarını vatandaşlar şikayet etmesi üzerine Zabıta ekipleri müdahalede bulundular. İş yerine kamyonları yanaştıran ekipler binanın içinde ne var ne yoksa araçlara yükleyerek belediyenin deposuna götürdüler.

“SURİYELİLERİ SALDIM CAYIRA  MEVLA’M KAYIRA”
Zabıta ekiplerinin müdahalesinden iş yeri esnafı ve vatandaşlar memnun oldular. Bazı vatandaşlar, “ bu yaşadığımız sorun insanlık sorunudur. Suriyelilere kızamıyoruz, onları yurtlarından eden zihniyete isyan ediyoruz. Bu insanları ülkemizin dört bir yanına saldılar, Mevla kayıra diyorlar. Bu sorun iş yeri sahiplerinin, iş hanı görevlilerin veya halkımızın tek başına çözeceği sorunu olmadığı gibi, ilçe belediyelerinin sorunu değildir.

“KENDİMİZİ ÜLKEMİZDE YAPANCIYMIŞ GİBİ GÖRÜYORUZ”

Sorun bizzat merkezi hükümetin çözeceği bir sorundur. Esenler’de  sayılarının ne kadar olduğu bilinmeyen ve her mahallede konuşlanan Suriyelilere bazen acıyarak bakıyoruz, vicdanları yaralayan Suriyeli mültecilerle ilgili merkezi düzeyde acil adımlar atılmalı ve yetkililer bu durumun  sosyal bir felakete, mahallelerimizde huzursuzluğa  dönüşmeden durumun önemini kavrayarak açıl önlemler almalıdırlar. Vallahi Suriyeliler Esenlerimizde o kadar kalabalıklar ki bazen kendimizi Arap ülkelerinden bir yerde zannediyoruz. Kendimizi ülkemizde yabancıymış gibi görmeye başladık” dediler.



  • Salı 40.4 ° / 26.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 37.9 ° / 25.5 ° Güneşli
  • Perşembe 37.6 ° / 22.1 ° Güneşli