ESENLER'DE ORTA HASARLI ON BİNA YIKILACAK..

ESENLER

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nün Esenler Kaymakamlığı'na ilettiği bir yazı doğrultusunda Esenler'in muhtelif mahallelerindeki on bina orta hasarlı görülerek, bu binalardaki 73 daire yıkılacak...

ESENLER'DE ORTA HASARLI ON BİNA YIKILACAK...

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nün Esenler Kaymakamlığı'na ilettiği bir yazı doğrultusunda Esenler'in Muhtelif mahallelerindeki on bina orta hasarlı görülerek, bu binalardaki 73 daire yıkılacak...

" Esenler’deki hasarlı 10 binayı adresleriyle deşifre eden Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, olası bir depremde ilk bu binaların yıkılacağını söyledi.

Yaptıkları uyarıları dikkate almayanların elektrik, su ve doğalgazını keserek bu yerleri yaşanmaz hale getireceklerini belirten Kaymakam Ünal, sözlerine şu şekilde devam etti;

“İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce Kaymakamlığımıza iletilen bir yazıda, Kemer Mahallesi 942-945 sokakta 2 bina, Havaalanı Mahallesi Forma, Gülçimen Sokakları ve Köyiçi Caddesi’nde 4 bina, Nene Hatun Mahallesi 150. Sokak ve Aziziye Caddesi’nde 2 bina ve Fevzi, çakmak Mahallesi 1119 sokakta 2 bina olmak üzere toplam 10 binanın 1999 Marmara Depremi sonucunda orta hasarlı olduğu belirtiliyor. Bu binalarda da toplam 73 dairenin olduğu belirtiliyor.      

Bu yazı üzerine Kaymakamlığımız ve belediyemiz tarafından söz konusu binaların onarım ve güçlendirilmelerinin yapılıp yapılmadığı konusunda tespit çalışmalarına başlanmıştır. 6306 sayılı kanun kapsamında riskli yapı olarak belirlenen bu binaların onarım ve güçlendirme çalışmalarının yapılmaması halinde bu binalar hakkında 7269 sayılı yasa kapsamında gerekli işlemleri yapacağız.

Bu binalara şerh koydurduk

Bu tespit ettiğimiz binaların bir kısmı hasarlı olmalarına rağmen el değiştirmiş. Yani bana göre bu tür yerleri satanların taksirli adam öldürmekten hiçbir farkı yok. Onun için bizde bu binalara tapuda şerh koydurduk. Bu açıkladığımız binalar artık alınıp satılmaz. Şimdi bu binalarda oturanlara evlerini güçlendirmeleri veya yıkıp yeniden yapmaları için bir tebligat yapacağız.

 Eğer bizim uyarılarımızı dikkate almazlarsa bir süre sonra buraların elektrik, su ve doğalgazını keserek bu yerleri yaşanmaz hale getireceğiz. Tabi bizim bu uygulamamıza karşı binasının sağlam olduğunu iddia eden ve itiraz eden olursa buyursun gitsin mahkemeye. İdare Mahkemesi’nin kararıyla binasının sağlam olduğunu tespit ettirsin.

İlk bu binalar yıkılacak

Tabi bunun yanı sıra birde hasarlı olup da tespit edemediğimiz binalar var. Bunların da sayısını Allah bilir ve olası bir depremde bu binaların sayısı ortaya çıkar. Onun için bizde vatandaşlarımızı göz göre göre lades dememek için uyarıyoruz. Şuan kentsel dönüşüm kapsamında bir fırsat var ve kendilerine kredi veriliyor. Bu imkânlardan vatandaşlarımız yararlansınlar. Yoksa üç dört ay içerisinde bazı sesler gelebilir.

Allah korusun 5’in üzerinde deprem olduğu zaman ilk yıkılacak binalar bunlardır. Bu yerler depremde yıkılırsa hem içerisinde oturtanlara yazık olacak, hem komşularına, hem de trafiğin tıkanmasına neden olacaklar. Yani bu binalar bir anda çökerse de vay halimize dememek için Esenler Kaymakamlığı olarak gerekli önlemlerin alınması konusunda bu binaları deşifre ediyoruz.

Her an deprem olabilir

Aynı zamanda kentsel dönüşümle alakalı Esenler’de bir şeyler yapılıyor ama ben net olarak ne yapıldığını bilmiyorum. Yani ilçemizde bir şeyler yapılıyor ve yapılmaya çalışılıyor. Ama ortada bir mevzuat var. Yani mevzuat hazretleri her zaman karşınıza çıkıyor. Vatandaşlarımız da bir ağır ve aksak davranınca dönüşüm işleri ağır işliyor. Bazı vatandaşlarda yapmamak için direniyorlar. Bu iş direnmekle olmaz.

Çünkü kentsel dönüşümün günü yok. Siz depreme 3 ay sonra gel, 5 yıl sonra gel diyemezsiniz. Depremin her an eli kulağındadır. Onun için herkes evinin ne model olduğunu ve kalitesini de biliyor. Dediğim gibi deprem geliyor ve geldikten sonra aman Kaymakam, canım Kaymakam yardım et diyecekleri biz baştan uyarıyoruz. Çünkü deprem olduktan sonra bizlerin yapabileceği pek fazla bir şey yoktur” -Kaynak-bölgedeilkhaber-



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli