ESENLER'DE EŞOFMAN PARASI VERMEYEN EĞİTİM ALAMAZ MI?

ESENLER

Esenler’de eğitim veren devlet okullarında arma rantına eşofman vurgununa devam ediliyor. Velilerin tepkiler dinmiyor, mağduriyetler yaşayan veliler, “çözüm bekliyoruz ama çözüm için kimse kılın


Gazetemizin geçtiğimiz günlerde nüshasında yayımladığımız “Esenler İlçesinde Eğitim Sorunlu- Veliler Soyuluyor” büyük yankı uyandırmıştı. Uyarılarımızı dikkate almayan Esenler ilçe Milli eğitim Müdürü ve Okul Müdürleri bildiğini okumaya devam ediyorlar ama veliler isyan ediyor.

ŞEHİT SAİT ORTAOKULUNDA YAŞANANLAR VELİLERİ İSYAN ETTİRDİ.
Şehit Sait Ortaokulu, Akademik, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde bölgede adından söz ettiren lider okul iddiasıyla reklam yapıyor AMA… Bu okulumuzda öğrenim gören çocukların velilerinin iddiasına göre “Okul Müdürü, dün 150 TL veremeyen ve eşofman almayan minik öğrencileri okul girişinde bekletti, eşofmanı olmayan öğrencileri sınıflara geç aldı.  Sınıfa geç alınan öğrencilere “yarın okula eşofmanız gelen öğrenciyi sınıfa almayacağım” dedi.

VELİLER BAKIN NE DİYORLAR…
Okullarda yaşanan eşofman ve diğer soygunlara acilen bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Bakın bizlere ve çocuklarımıza baskı kurarak zorlamayla fahiş fiyatla satılan eşofmanların bedenleri tutmuyor, çocuklarımız aldığımız eşofmanların içine gömülüyor. Okul Müdürleri okulları ticarethaneye cevirdiler, kendileri tüccar, öğrenciler müşteri, velilerde soyulan Kaz olmuşlar, soyuluyoruz…

 "Yetkililerden serbest kıyafet değişikliğine dönmelerini istiyoruz. Bizlere 150 TL’ye verilen eşofmanları şimdi terziye götüreceğiz, 15- 20 TL terziye vereceğiz ki çocuklarımızın üzerine uygun olsun. Bizlere 150 TL’ye verilen eşofmanlar kalitesiz ve piyasada bizler bu ürünleri inanın 50 TL’ye rahatlıkla alabiliriz. Tek fark arma, bizleri okul arması safsatasıyla ve alakası olmayan bir firmanın markası diyerek yutturuyorlar ve sonuç aileler bir güzel soyuluyor" dedi.
  
“KIYAFET SERBESTLİĞİ GELİRSE SOYGUN BİTER”
Bir başka öğrenci velisi ise: bu yapılanlar adaletsizlik olduğu gibi öğrenciler arasında eşitsizliği beraberinde getirmiştir. Okulların idari kadrolarına kimsenin hesap sormadığı, şikayetlerimizin dikkate alınmadığı bir düzen kurmuşlar, maalesef hadise çok farklı bir noktaya geldi. Aileler tek bir adrese yönlendiriliyor. Piyasa değerinin üzerinde fiyatla okul kıyafetleri öğrencilere ve velilere zorlama ile almak gibi bir dayatma ile karşı karşıyayız. Veliler, olarak bizlerin elini kolunu bağlayan ise kıyafetlerin armalı olması... Çaresiz kalıyoruz. Arma demek, fiyatın üçe beşe katlanması demek… Kıyafet serbestliği getirilirse, ,çok cüzi fiyatlarla ve daha kaliteli kıyafetleri alabileceğiz” dediler.







Eşofmanın boyu çok ama çok uzun....

 

  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli