ESENLER'DE CEHALETE SON

ESENLER

Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu okuma yazma seferberliği

 

 

 

 

 

 

 

Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu okuma yazma seferberliği için emrindeki bütün birimleri harekete geçirdi.

Sayın Madenoğlu ilk harekete geçeceği bölgeyi seçti. Esenler Tuna Mahallesi Muhtarı Mehmet Doğan’a önceden bilgi vererek

Tuna mahallesindeki Esenlerli vatandaşlarınızla bir araya geldiler. Mahalle sakinlerinin Anadolu kültürünün gereği olan temiz duygularla misafirlerini en samimi duygularla ağırladılar. Çaylar içildi ve mahalle sakinlerinden bu kampanyaya destek olmaları istendi.

Madenoğlu “ Ben sizin yanınıza okuma yazmayı öğrenmeniz için Geldim. Biz biliyoruz ki Esenlerimizde 17 bin okuma yazma bilmeyen insanımız var. Bu üzüntü veren bir durumdur. Vaktiyle okula gitme şansı bulamayan veya bazı durumlardan dolayı okula devam etmemiş olabilirler. İşte bugün devlet olarak yapılması gerekeni yapmak için buradayız. Biz bu azim ve kararlılıktayız.

Devletin bütün imkânlarını okumanız için size seferber edeceğiz. Sizden istirhamım öncelikle ailenizde, çevrenizde okuma yazma bilmeyen kim varsa onu bu seferberliğe dahil etmenizdir. Bir şeyi bilememek ayıp değildir. Öğrenmemek ayıptır. Çeşitli nedenlerle okul yolu kapanmış olan vatandaşlarımıza biz bu kapıyı açıyoruz. Bakın okula çocuğunu göndermeyen ve okuma yazma bilmeyip de bu kurslara katılmayanlar para cezası ile cezalandırılacaklar. Birde bizden herhangi bir yardım talebi bulunanlara okuma yazma kurslarına katılmazsa yardım alamayacak ” dedi.

 

Gazetemizin basılı yayınında Romen vatandaşlarımız yazısından dolayı haklı sitemde bulunan tüm Tokatlı hemşerilerimden özür diliyoruz,



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli