ESENLER'DE BEKÇİLER ÇALIŞAN GENÇLERİ DARP ETTİ

ESENLER

Bekçilerin şiddetinden Esenler’deki vatandaşlar nasibini aldı. Esenler’de görevli bekçiler kendilerini herşeyin üstünde gördüklerini iddia eden vatandaşlar “bu nasıl bir anlayış. Suçu

İş çıkışı eve giderken Esenler Cumhuriyet Meydanında bazı şahıslar tarafından önleri kesilen gençler aralarında kavga yaptılar. Kavganın bittiği ve tarafların kendi aralarında uzlaşmasından dakikalar sonra olay yerine gelen bekçiler sorgusuz sualsiz önüne geleni darp ettiği vatandaşlar tarafından iddia edildi. Grup karakola ters kelepçe takılarak götürüldü iddia edildi. Ama…

BEKÇİLER MEYDANDA ÖNÜNE GELENİ TEKME TOKAT DÖVDÜ
Bekçiler tarafından ters kelepçe takılarak oğlu darp edildiğini ileri süren baba isyan etti. Baba;” Çocuğum kuryeci olarak çalışıyor, iş çıkışı mesai arkadaşları ile birlikte eve gelmek için çalıştığı işyerinin motoru ile eve gelirken birileri önlerini kesiyor ve motorunu elinden almaya kalkışıyor. İki grup kavgaya tutuşuyorlar, kavganın sonucunda birilere aracı oluyor ve tarafları yatıştırıyor, barıştırıyor. Aradan birkaç dakika geçtikten sonra olay yerine gelen Bekçiler kavga yapanları karakola götürmek istiyor.

Gençler “biz barıştık, birbirimizden davacı değiliz” dediler. Ancak bekçiler, “sizler davacı olmalısınız, biz buraya boşuna mı geldik. Amirlerimize nasıl hesap vereceğiz” dediler. Çocuklar karakola gitmek istemeyince Bekçiler orada kim varsa tekme tokat dövmeye başladılar. Öyle ki kurye olan oğlum aynı zamanda Emes Hastası bekçiler tarafından ters kelepçe yapılarak dövülüyor. Çocuklardan birisi üniversitede okuyor ve evine ekmek götürmek, üniversite masraflarını karşılamak için geç saatlere kadar çalışıyor. Bu nasıl bir vicdan, bu nasıl bir görev anlayışı, anlamak mümkün değil. Ters kelepçe takılarak karakola götürülen insanlar karakolda bile hakkını arayamıyorlar, azarlanıyorlar. Bu nasıl bir adalet, kime güveneceğiz. evine ekmek götürmek için geç saatlere kadar çalışan gençler ve oğlum insanlık dışı muameleye maruz kaldı.

DAVACI OLMAKTAN VAZGEÇMEMİZİ İSTİYORLAR” 
Çocuklar ters kelepçe takılarak Esenler Tuna Mahallesinde bulunan karakola götürülüyor. Çocuklar karakolda kötü muameleye maruz kaldıklarını söyleyerek bekçilerden davacı olmak istiyorlar ama karakolda görevli memurlar çocuklara baskı kuruyorlar. Çocukları azarlıyorlar. Görevli memurlardan birisi," Sizler görevi başında memurlara hakaret yaptınız” diyor ve korkutarak davacı olmaktan vazgeçmemizi istiyorlar. Bu nasıl adalet, bu nasıl insanlık. Bizlerin can güvenliği kendini yasa ve mahkeme yerine koyan bekçilere kalmışsa vay halimize. Bu işi sonuna kadar götüreceğim, Emes Hastası oğlumu darp eden, ters kelepçe ile karakola götüren bekçilerden ve karakol amirinden davacı oldum” dedi.


  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli