ESENLER SEMT PAZARLARINDAN: YETER ARTIK DÜŞÜN YAKAMIZDAN'

ESENLER SEMT PAZARLARINDAN:   YETER ARTIK DÜŞÜN YAKAMIZDAN

Doların yükselişine bağlı olarak ülke ekonomisinin dibe vurmasıyla yaşanan alışveriş durgunluğu pazarcı esnafı ve vatandaşları isyan noktasına getirdi. Ülkenin kötü gidişatını ve vatandaşların yaşam zorluğun

AHALİ,‘MEYVEYİ ARTIK LÜKS GÖRÜYORUZ'
Esenler’de sent pazarları dolaştık, vatandaşın sesini dinledik, ‘meyveyi artık lüks görüyoruz' diyenlerin isyanına şahit olduk. Bir başka isyan ise alışveriş yapamayan semt pazarcılarından geldi.
Semt pazarından alışveriş yapmaya gelen vatandaşlar iktidara ve yetkililere böyle seslendiler, “Ekonomik durumlarının gün geçtikçe kötüye gittiğini görmeyenler, tuzu kuru olanlar gelin bizim durumumuzu bizden dinleyin ki gerçeklerle yüzleşmiş olasınız. Televizyon ekranlarından “uçuyoruz, aya çift şerit yol yapıyoruz, Avrupa bizi kıskanıyor”  “ palavralarınızdan bıktık usandık, artık yeter düşün yakamızdan” battık, bittik elde avuçta kalmadı ama siz halen daha lüks yaşamınıza devam ediyorsunuz. Bizlere tasarruf, kendilerine saray yaşamı, bu nasıl bir insanlık. Enflasyonu gelsinler çarşıda pazarda görsünler. Faturalara yapılan zamlarla ve her geçen gün yükselen gıda ürünlerinin fiyatlarından dolayı vallahi ne yapacağımıza şaşırdık” sesleri yükseldi.

PAZARA GELENLER TEZGAHLARI SEYREDİYOR, FİLELER BOŞ
Pazarcı esnafı,  “Doların bu kadar yükseklere çıkmasından sonra kötü olan işlerimiz daha da kötü oldu. AKP’nin bu son döneminde ekonomik durumumuz tamamen dibe vurdu. Şimdi geçimimizi bile sağlayamıyoruz. Eskiden meyve sebze alan insanlar artık meyve almayı lüks görüyor. Bakın pazara gelenler tezgahları seyrediyor, fileler boş ve yarınlarından kimsenin umudu yok. Vatandaşlar artık öncelikli ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor. Bu yüzden doların düşmesini ve ekonomik durumumuzun iyileşmesini istiyoruz” dediler.

 

  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli