ESENLER SANDIKLA BULUŞTU

ESENLER SANDIKLA BULUŞTU

24. Dönem Milletvekili seçimleri için Esenler sabahın erken saatlerinde oy vermeye başladı. 7-24 Esenler Haber olarak edindiğimiz bilgilere göre seçime katılım oranı %80’in biraz üzerinde gerçekleşe

 

 

 

 

 

 

 

 ESENLER SANDIKLA BULUŞTU…

24. Dönem Milletvekili seçimleri için Esenler sabahın erken saatlerinde oy vermeye başladı. 7-24 Esenler Haber olarak edindiğimiz bilgilere göre seçime katılım oranı %80’in biraz üzerinde gerçekleşebilir.

Sandık kurullarının kurulmasıyla birlikte oy verme işlemi başlatıldı. Birçok sandıkta erkenden gelen seçmenler sandık kurullarının kurulmasını kuyruklar oluşturarak beklediler. Öğlene kadar oy atma için tüm okullarda bir yoğunluk oluştu. Okulu seçmen sayısına cevap veremeyen okullarda bu yoğunluk ve bekleyiş uzun sürdü. Koridorlar ve merdivenlerde seçmenler gidiş gelişlerde sıkıntılar çekti. Çok katlı okullarımızda engelli seçmenler büyük zorluk yaşadılar.

Saat 16.00 itibariyle okullardaki sandıkların çoğunluğunda oy kullanım işlemlerinde seyrelme görüldü ve kuyruklar bitti.

Okullarda münferit olaylar olmasına rağmen seçimin huzurlu bir ortamda geçtiği söylenebilir. Oy pusulasını fotoğraflama, siyasi parti amblemli promosyon dağıtımı gibi bazı olayları siyasi partilerin görevlileri tutanakla tespit ettiler. Sandık kurullarında görevli görüldüklerinden ancak görev yapmadıkları için kendi sandıklarında oy atamayan seçmen ve partililer de oldukça zor anlar yaşadılar. Oy vermek için gelen birkaç adi suçlunun polislerce yakalanıp alınması da bir başka göze çarpan olaydı. Diğer siyasi çekişmelerden doğan problemleri de okullardaki siyasi parti yetkilileri kendi aralarında çözdüler.

CHP 2. Bölge Milletvekili adaylarından Aykut Erdoğdu oyunu Esenler İbrahim Turhan Lisesi’nde 1322 nolu sandıkta kullandı ve daha sonra sırayla tüm okullarımızdaki sandık kurullarını ziyaret etti.

 

Saat 17.00’den sonra ise sandıklar açılarak sayıma geçecek…



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli