ESENLER RAMAZAN ETKİNLİKLERİ BAŞLADI...

ESENLER RAMAZAN ETKİNLİKLERİ BAŞLADI...

Esenler’de Belediye “Birlikte daha iyiyiz” sloganıyla yapılacak Ramazan ayının manevi atmosferine uygun etkinlikler basın toplantısında kamuoyuyla paylaştı...

ESENLER RAMAZAN ETKİNLİKLERİ BAŞLADI...
 
Esenler’de Belediye “Birlikte daha iyiyiz” sloganıyla yapılacak Ramazan ayının manevi atmosferine uygun etkinlikler basın toplantısında kamuoyuyla paylaştı...
 
Esenler Belediye Başkanı; “Alo İftar, Eve Teslim İftar, İftar Dostları, Çocuk İftarı, yedi Kazan Tek Sofra İftarı, İftar Çeşmesi, Alo Sahur, Konu Komşu İftardayız ve Anadolu’yu Mayalayanlar” kapsamında Esenler’de yapılacak Ramazan etkinlik programını açıkladı.
 
Esenler Belediye Başkanı şöyle konuştu;
 
“ Ramazan şenlendirir, bereketlendirir, hanemize şehrimize bereket ve huzur getirir. Yerel yönetimler de bu bereketi huzuru sağlamak için etkinlikler düzenler. Bizde bu ramazanda kapsamlı ve büyük etkinlikler yapacağız.

 
Üç yüz bin kişiye iftar vereceğiz. Bu iftarları belediye bütçesinden değil hayırsever sahiplerinin katkılarıyla vereceğiz. İftar çadırlarının yerine de eve teslim iftarlar vermeye devam edeceğiz. Üç bin kişiye her akşam iftar ve sahur yemeği verilecek. Alo iftar ile saat 15.00-17.00 arasında Esenlerde oturmak kaydıyla başvuranlara motorize ekipler ve özel araçlarla iftar yardımı yapacağız. Sokak iftarları farklı bir konseptle mahallelerde iftardan sahura kadar devam edecek. Komşuluk, mahallae buluşması adıyla bu etkinliklerimiz devam edecek.
 
Yedi bölge tek sofra programıyla kardeşlik aşı pişireceğiz. Ülkeyi tek bir sofrada buluşturacağız. Türkiye’nin ikinci çocuk iftarını ramazanın il günü Esenler Stadyumunda yapacağız. İftara katılanlar biletle giriş yapacak ve çocuklara çeşitli hediyeler vereceğiz. Çat kapı iftara gideceğiz. Ekmeğinizi payşamaya geldik diyeceğiz.
 
Esenleri on ayrı bölgeye ayırdık. O bölgelerde iftar çalışması yapacağız. Gönüllü katılımlarla yalnızım diyen her bir hanenin kapısını çalacağız. Anadolu’dan göçle gelmi,şlere nüfus büyüklüğüne göre yazın memleketine gidenlere memleketlerinde iftar vererek onlarla buluşacağız. Bu sene iftar çorbası çeşmesi de iftara yetişemeyenler için hizmetlerinde olacak.
 
Bütün etkinliklerimiz ramazanın ruhuna uygun olacaktır. Dörtyol Cumhuriyet Meydanında etkinlikler iftardan sonra başlayacak ve sahura kadar sürecek. Kadir gecesi on bin hatim ve yüz bin dua programıyla meydanda buluşacağız. O gece çekilecek kura ile 20 kişi umreye gönderilecek.
 
Ramazanda 30 gün buradayız. Kardeşlik aşımızı birlikte pişireceğiz. Ayrılığın gayrılığın kimseye faydası yok...”


 
 
 
 
 


  • Çarşamba 20.2 ° / 8.2 ° Güneşli
  • Perşembe 21.1 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.6 ° / 11.2 ° Güneşli