ESENLER PİR SULTAN; İNANÇLAR SORGULANAMAZ

ESENLER PİR SULTAN; İNANÇLAR SORGULANAMAZ

Esenler Pir Sultan Abdal Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Nadir Çatar, Yunus Emre İlköğretim Okulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenini R. M.’nin 7’nci sınıf öğrencilerine yapt

ESENLER PİR SULTAN; İNANÇLAR SORGULANAMAZ

Esenler Pir Sultan Abdal Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Nadir Çatar, Yunus Emre İlköğretim Okulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenini R. M.’nin 7’nci sınıf öğrencilerine yaptığı anket ile ilgili tepkisini dile getirdi…

Çatar Anketin laiklikle hiçbir alakası yok. Bir Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni insanların mezhebiyle uğraşmamalı dedi ve devam etti.

“Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeninin 7’nci sınıf öğrencilerine yaptığı bu anketi esefle kınıyorum. Bu öğretmenin yapmış olduğu anket laiklikle hiç bağdaşmıyor. Bu anket insanları ayrıştırmaktan başka bir şey değildir ve çok tehlikeli bir yaklaşımdır.
Devlet ve ona bağlı kuruluşlarda görev yapanlar vatandaşlarının mezhebiyle uğraşmaz. Bir öğretmen de, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayınladığı müfredata göre hareket eder ve öğrencilerine bu talimatlar yönünde gerekli bilgileri verir. Anket işleri ile bu şekilde uğraşmaz.

İnsanların hangi mezhepten olduğu ancak kendilerini ilgilendirir. Başka insanları ilgilendirmez. Bizim inancımıza göre ise hiç kimseyi ilgilendirmez. Alevi inancında insanların hepsi eşittir ve hiçbir şekilde ayrım yapılamaz. O nedenle bu yapılan hatanın biran önce düzeltilmesini ve gereğinin yapılmasını istiyoruz”.
 


  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli