ESENLER OTİSTİK ENGELLİLER'DEN KAHVALTI

ESENLER OTİSTİK ENGELLİLER

ast olan karakterdir. Bu yemeğe katılan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.

 

 

 

 

 

www.7-24esenlerhaber.com

Esenler Otistik Derneği Yenice Kültür merkezi’nde verdiği sabah kahvaltısında Esenler’in önde gelenlerinin büyük bir çoğunluğunun katılmaması dikkat çekti.

               

Otistik engellilerin sabah kahvaltısına Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Esenler Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Özcan Hamza, Halk eğitim Müdürü, Saadet Partisi İlçe Başkanı Tuğrul Yalçınkaya, Mahalle Muhtarları, Esdef Başkanı Ömer Savaş, Gazeteciler ve çok sayıda engelli yakını katıldı.

Kahvaltıda Esenler Kaymakamı Madenoğlu kısa bir konuşma yaptı; Madenoğlu’’Otistik Derneğimiz Esenler’de faaliyet gösteren derneklerimizden bir tanesi, aynı zamanda varlığını gösteren üyeleri ile ilgilenen ve eğitim camiasının içersinde var olan bir derneğimizdir.

Bu kahvaltıda görüyorum ki; sosyal aktivitelerde iyi bir mesafe alan aynı zamanda halk ve sivil toplum örgütleriyle iyi ilişkiler kurarak halkımızla bütünleşen bir derneğimizdir. Ast olan bu yemekte bulunan insanların yan yana gelerek sohbet edebilmesidir. Bu yemek dost yemeğidir. Burada bulunmaktan mutluluk duyuyorum, otistik engellilerin sorunlarını çok iyi biliyorum, bu yemeklerin sıksık yapılarak sorunlar gündemde tutularak çözümleri kolaylaştıracaktır. Biz insanlarda karakter arıyoruz, karakter temsilcileri de bir numaradır, birin etrafındaki sıfırların hiçbir değeri yoktur, o nedenledir ki ast olan karakterdir. Bu yemeğe katılan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum dedi’’.

Eski Spor Aş. Müdürü Ayhan Bölükbaşı ise ‘’öncelikle bu yemeği düzenleyen dernek başkanına teşekkür ediyorum, ama burada birçok eksiği de görmekteyim, bu kadar duyarsızlığın varlığını da anlamış değilim, bu derneklerimizin ne derece sıkıntılar içinde olduğunun bilincindeyim, maddi destekten çok moral ihtiyacının olduğunu görüyor ve burada moral eksikliğini görüyor ve üzülüyorum.

İllaki başımıza bir durumlar geldiğinde mi bu hallerimizi hatırlayacağız. Kaymakamımızın desteğine teşekkür ediyorum, fakat ekonomik ve siyasi anlamda konumu iyi olanların burada olmadıklarını görüyor ve bunun ne halde duyarsızlık olduğunu görüyor ve görüyoruz. Engellilerin ne kadar büyük bir güç olduğunu engelliler bir araya geldiğinde güçlerini birleştirince o zaman daha iyi farkına varacaklardır. Ben engellilerin sıkıntılarını yüreğimde yaşıyor ve her zaman yanlarında olduğumu buradan söylemek istiyorum. Yerel basını da burada tebrik ediyor siyasilerinde engellilere bu duyarlılığı göstermesini bekliyorum dedi’’.



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli