ESENLER ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLADI.

ESENLER ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLADI.

Etrafını Aydınlatırken, Yücelen Tüm Meslektaşlarımı Saygı ile Selamlıyorum.

 

 

 

 

 

 

www.7-24esenlerhaber.com

24 Kasım Öğretmenler Günü tüm yurtta olduğu gibi Esenlerde de kutlandı. Esenler Yunus Emre İlköğretim Okulundaki kutlama töreninde öğretmenler adına açıklamada bulunan Eğitimci Yazar Ergün USTA günün anlam ve manasını şu cümlelerle dile getirdi.

Etrafını Aydınlatırken, Yücelen Tüm Meslektaşlarımı Saygı ile Selamlıyorum.

Ulusal Bağımsızlık savaşımızın Başkumandanı, sömürge durumundayken uyanan ulusların kılavuzu, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, yaptığı devrimlerle Türk Ulusu’nun dünya ulusları arasındaki onurlu yerini almasını sağlayan eşsiz devlet adamı ATATÜRK’ÜN 24 Kasım 1928’de başöğretmen olarak cehalet ve bilgisizliğe karşı başlattığı amansız mücadelenin biz öğretmenler tarafından içselleştiği 24 Kasım Öğretmenler Günümüzü candan kutluyorum.

Latin alfabesi esaslarına dayanan yeni Türk alfabesini bizzat öğreterek, bilgisizlikle savaşın önemini anlatan Atatürk “Öğretmenler Cumhuriyet sizden, fikri hür, vicdanı hür nesiller ister” diyerek Türk öğretmeninin yüklendiği önemi vurgulamaktadır. Dünyanın her tarafında öğretmenler, insan toplumunun en öz verili ve saygı değer unsurlarıdır” derken, öğretmenlik mesleğinin kutsallığını belirtiyor ulu önder.

Bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olduğunu düşünürsek, öğretmenlik mesleğinin çok zor ama zor olduğu kadarıyla da gurur verici bir görev olduğunu anımsamalıyız. Mustafa Kemal Atatürk ün gösterdiği yolda, onun özlemlerine ve ilkelerine uygun olarak ulusumuzu; çağdaş uluslar seviyesine çıkarmak öğretmenin tek amacı olmalıdır. Ancak bilgisizlik savaşını kesintisiz sürdürebiliriz.

Öğretmen çevresine rehber olduğu kadar sahsı yet hamuruna şekil veren bir sanatkârdır. Eğitim ve öğretim ülke kalkınmasında en önemli etkendir. Bir toplumda Uygarlık düzeyi o toplumda öğretmene verilen değerle ölçülür. Günümüzde öğrencisiyle kavuşmayı bekleyen 300 bin atanmamış öğretmenimizi anmadan geçemeyiz.

Öğretmen bir sanatkârdır çünkü bilgi beceri ve davranış düzeyleri farklı şahsiyetlere gereksinme duydukları bilgi ve becerileri değişik öğretim tekniklerini uygulayarak kazandırır. Bu oldukça karmaşık ve bir o kadar zevkli bir uğraştır.

Öğretmenlerin toplumdaki yeri ve önemini belirtmek, saygınlığını arttırmak, öğretmenler arasındaki saygı, sevgi ve dayanışma bağlarını kuvvetlendirmek amacıyla 24 Kasım Öğretmenler Günü olarak kabul edilmiş 1982 yılından günümüze kutlamaktadır.

Tam 21 yıldır Yunus Emre ilköğretim okulunda öğretmen olarak hizmet veriyorum. Okulumuzu tüm öğretmenler arkadaşlarla birlikte baştan aşağı yeniledik tüm eksikliklerini gidermeye çalıştık. Her şeyden önemlisi bu irfan yuvasından mezun olup şimdilerde ise meslektaşımız olan öğrencilerimizle Yunus Emre ilköğretim okuluna can veren tüm öğretmenimizle bu kutsal yuva hep onur duyacak.



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı