ESENLER ÖĞRETMENLER GÜNÜNDE OKULLARA ‘MÜFETTİŞ BASKINI'

ESENLER ÖĞRETMENLER GÜNÜNDE OKULLARA ‘MÜFETTİŞ BASKINI

Esenler’de okulların sorunu bitmediği gibi, sorun yaratanların eğitimin ticarileşmesi için verdiği mücadelede bir türlü bitmek bilmiyor. Önceki yıllarda velilerin yaptığı şikâyet rötarlı olsa da değ

“MİLİ EĞİTİM BAKANININ GENELGESİNE NEDEN UYMUYORSUNUZ?”
7-24 Esenler haber olarak, daha önce ve defalarca haber yaptık, yapmayın dedik, Esenlerin yoksul öğrencilerinin ve velilerin ekonomik sıkıntısı varken bu tüccar mantığından vazgeçin. Yaptığınız eğitimi paralı hale getirerek, eğitimi ticarileştirmek “paran kadar eğitim” anlayışındasınız diye yazdık, öğretmenleri uyardık. “Bu kutsallığa leke düşürmeyin- Atatürk’ten, maarif sisteminden savrulmayın diye

Yayınladık Milli eğitim bakanının genelgesini, okullara cemaatlerin, çıkarcıların ticari anlayışla yardımcı ders kitaplarını okullara sokmayın, parayla velilere dayatmayın. Milli eğitim bakanını, ilçe milli eğitim müdürünü takmadınız ve uyarılarımıza kulak tıkayanlar ailelerin “çeteleşmişler” dedikleri biliniz ki nefesim ensenizde, iki elim yakanızdadır. Çünkü ben yıllarca “parasız eğitim, parasız sağlık” için bedeller ödedim.

Esenler’de son dakika haber gazetesi sahibinin haberine göre,Edindiğimiz bilgilere göre öğlen saatlerinde Esenler Hasip Dinçsoy ilkokulu’nda bugün yine hareketli saatler yaşandı.
Velilerden gelen ve sürekli artan şikayetler üzerine soruşturma için okula gelen iki ayrı grup müfettiş, okul yönetimi ve öğretmenler, aile birliği yöneticilerini soruşturmaya tabi tuttu. Bu arada müfettişlerin bazı velilerin de bilgilerine başvurduğu öğrenildi. Okula çağrılan sınıf annelerine detaylı sorular soran müfettişlerin, yardımcı ders kitabı ve öğrenci kayıtları sırasında velilerden para alınmasını soruşturdukları iddia ediliyor.
”ÖĞRETMENLER GÜNÜNDE MÜFETTİŞ BASKINI”
Daha önce de soruşturma geçiren okul yönetimin akıbeti merakla beklenirken, 24 Kasım Öğretmenler gününde müfettiş soruşturması yapılmasının farklı bir manası olabileceği yönünde kafalarda soru işaretleri oluştu.

 

  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli