ESENLER MECLİSİNDE CHP'YE DARBECİ SUÇLAMASI

ESENLER MECLİSİNDE CHP

Esenler belediyesi Şubat ayı ( Pazartesi günü) meclis toplantısının ilk oturumunda AKP’li meclis üyesi İlyas Durasler CHP’yi darbecilikle itham eden metni okuması gerginlik yarattı, Durasler’in eleştirisine CHP&rs

AKP’Lİ DURASLER’İN KONUŞMASINDAN SATIR ARALARI
AKP’li İlyas Durasler: Son dönemlerde siyaset muhalefet görüntüsü altında tüm kurumlarımızı ve demokratik meşrutiyeti hedef alan bir saldırıyla karşı karşıyayız. Önce sözde cumhurbaşkanı söylemiyle, cumhurbaşkanımızı hedef aldılar, bu nasıl saygısızlık. Cumhurbaşkanını bu millet seçmiştir. Cumhurbaşkanımıza sözde demek milletin iradesini yok saymaktır, milletimize saygısızlıktır. Bu sözleri söylemek Türkiye cumhuriyetini yok saymaktır. Kimisi satılık ordu, kimisi militan diyerek askerlerimizi hedef tahtasına koyuyor. Bir başkası valilerimize kaymakamlarımıza militan diyerek hakaret ediyor. Kısaca AKP’ye sempati duyan herkesi suçlu diye gösterilip militan diye yaftalıyorlar.

 
“DARBE YOLU İLE MEŞRU HÜKÜMETİ DEVİRMEYE ÇALIŞIYORLAR”
Milletten destek bulamayanlar, sandıkla iktidara gelemeyenler sürekli demokrasi dışı işlere başvurmuşlardır. Darbe ortamları hazırlamış, darbecileri desteklemiş oluşan sisli dumanlı ortamda kendilerine siyasi ikbal ve egemenlik tanımışlardır. Bugünde aynı amaçla çalışıyorlar ve darbe yolu ile meşru hükümeti devirmeye çalışıyorlar. Herkes aklını başına almalı, siyasi görüşü her ne olursa olsun, vatan millet ve bayrak ortak paydasına herkes sımsıkı sarılmalıdır. Muhalif olmakla düşman olmak bu ince çizgidir. AKP ile bin yıllık karanlık bir dönem kapatılmış darbe sorumluları teker teker yakalamış ve Türkiye’de yıldız bir dönem başlamıştır” dedi.
 

“CHP HEP DARBELERE KARŞI ÇIKMIŞTIR VE EN ÇOK DARBELERDEN ZARAR GÖREN PARTİDİR”
CHP’li CaferTurna: Genel başkanımızın veya bir başkasının ne dediği ve ne söylediğinin haklılığını ve doğru olup olmadığını tarih yazacaktır. Bizler ne kadar demokrat olduğumuzu, ne kadar darbe karşıtı olduğumuzu 1950 seçimlerinde çok partili sisteme geçerken, İsmet İnönü’yle herkese gösterdik. Bugün siyasette konuşulan dilin yanlışlığını doğruluğunu her siyasi parti öncelikle kendi siyasal kurumlarında değerlendirmeli. Siz her konuşmanızda muhalefeti PKK’lı, terörist, vatan hainliği ile yaftalarsanız, iftira atarsanız onların da sizlere söyleyecek sözleri olması doğaldır.
 
Demokrasi yalnız iktidarda olanların, yönetenlerin hakkı değildir, tüm kesimlere adaletli, eşit yaklaşımın adıdır demokrasi.  Bakınız 15 Temmuz gecesi tüm siyasi partilerin temsilcileri meclisteydi, hepimiz sokaklardaydık ama 15 Temmuzu yapanları siz beslediniz, siz “Ne istediler de vermedik, Allah affetsin” dediniz. Onlarla uzun yıllar işbirliği yaptınız, sizlerin ortaklarıydılar. Siz onlara vere vere devletin tüm kurumlarını teslim ettiniz. CHP hep darbelere karşı çıkmıştır ve en çok darbelerden zarar gören partidir” dedi.

 

  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli