ESENLER KURA ÇEKTİ- NOTER HUZURUNDA 531 KONUT

ESENLER KURA ÇEKTİ- NOTER HUZURUNDA 531 KONUT

Esenler Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğünce, inşa edilen 531 konut noter huzurunda çekilen kurayla hak sahiplerine teslim edildi.

“BELEDİYE BAŞKANI MUHALEFETE SÖZ VERMİŞTİ!”
Törene davet edilmeyen muhalefet partilerin ilçe başkanları ve belediye meclis üyeleri, “Göksu, bildiğimiz Göksu ve neyi kime nasıl dağıttığını veya yapılan çekilişte neler yaşandığını kimse bilmiyor. Belediye başkanı muhalefet ilçe başkanlarına verdiği sözü unutmuş olacak ki bizlere haber vermedi. Sesiz ve derinden kimseye haber verilmeden Eski Metris Kışlası'nın olduğu askeri alanda yer alan Esenler Rezerv Yapı Alanı 1. Etap 1. Kısımdaki 531 konutun kura çekiliş töreni düzenlemiş. Bu işin neyi getirdiğini, neyi götürdüğünü, kimlere bir rant varsa sağlandığını, yaptığımız çalışmaların sonucunu önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşacağız” dediler.

Tören öncesi açıklamalarda bulunan Esenler Belediye Başkanı Göksu,  "İBB'ye sormak istiyorum. 2,5 yılda depremle ilgili ne yaptınız? Bayrampaşa'da AK Parti döneminde yapılan 2 bin küsur konutu dağıtmaktan dahi acizler. Hak sahiplerine dahi dağıtamadılar" dedi.

"98 BİN 160 KONUTUN 56 BİNİN YENİLEDİK"
Kentsel dönüşüm, İstanbul ve Esenler içinde bir fırsata dönüştüğünü söyleyen Esenler Belediye Başkanı Göksu, "2009 yılından beri Esenlerde Belediye Başkanlığı yapıyorum. Geldiğimizden günden bu tarafa Esenler'de yaklaşık olarak dönüşmesi gereken 98 bin 160 konutumuz vardı. Bu emeğin sonucunda alnımızın akıyla şunu söylüyoruz. 98 bin 160 konutun 56 binin yeniledik. Kuralarımızı çekiyoruz. Çektikten sonra etap etap çekeceğiz. Sonra da burada yaşam başlayacak. Kentsel dönüşüm, İstanbul ve Esenler içinde bir fırsata dönüşüyor" ifadelerinde bulundu.


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı