ESENLER HDP AŞURE DAĞITTI

ESENLER HDP AŞURE DAĞITTI

Halkların Demokratik Partisi(HDP) İlçe Örgütü Muharrem Ayı dolayısıyla bugün ilçe merkezinde aşure dağıttı. HDP İlçe Eş Başkanları Rıza Kaplan ve Dilek Demir aşure dağıtımında günün an


HDP Esenler İlçe Örgütü il yöneticilerinin katılımıyla bugün Muharrem Ayı dolayısıyla aşure etkinliği gerçekleştirdi. Esenler HDP ilçe merkezinde gerçekleşen etkinlikte aşureyi HDP İlçe Eş Başkanı Dilek Demir ve kadın örgütüyle pişirip masalara servis yaptılar. Yapılan aşure dağıtımı öncesi konuşan HDP İlçe Eş Başkanı Rıza Kaplan “Muharrem ayının gelmesi ile birlikte geçmişte yaşanan acılar dile getiriliyor ve bu acılar bir kez daha yaşanıyor” diyerek tüm insanlık âleminin Muharrem’ini kutladı. Ve devrim şehitlerini anarak önlerinde saygıyla eğiliyorum dedi. Kaplan, “Hacı Bektaş’tan Yunus Emre’den, Tapduk Emre’nin yaşamlarından ve insanlığa bakışlarından örnekler verdi. Haksızlıklara isyan eden Pir Sultan’ın yaşamından kesitler aktardı.

AŞURE EŞİTLİĞİ TEMSİL EDİYOR
Kendi eliyle partililerine aşure pişiren ve dağıtan HDP İlçe Eş Başkanı Dilek Demir ise, “Muharrem ayı sofraların bereketidir” dedi.

Aşure dağıtımından sonra HDP’li bazı üyeler acılar paylaşılarak azalır, siyasi partiler ise çoğalarak iktidar olur. Yani katılımcılık ve çoğulculuk demokrasinin vazgeçilmez kuralıdır.

Bizler geçtiğimiz günlerde 3.’ncü Bölge Milletvekili Adayımızı kaybettik. Bugün ise aşure dağıttık. Ama her iki olayda da 11 büyükşehir kazandırdığımız CHP’liler yanımızda yoktu. Cenazemizde olmadıkları gibi kurduğumuz taziye çadırına da gelmediler. Aşure etkinliğimizi sosyal medya yoluyla duyurduğumuz halde bugünde yanımızda yoklar.

Bizlerle yan yana gelmeye korkan, ellerimizi sıkmaktan çekinen, selam verip, selam almaya tenezzül etmeyen CHP Esenler İlçe kadrolarını halkın vicdanına bırakıyoruz. Bugün iktidar olmak için bizlerle yan yana gözükmek istemeyenler, yarın iktidar olursalar bizi hepten yok sayacakları kesindir.”

 

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı