ESENLER HACI BEKTAŞ'TAN KUR'AN-I KERİM KURSU

ESENLER HACI BEKTAŞ

Esenler Hacı Bektaş-ı Veli Kültür ve Tanıtma Derneği Başkanı Zeynel Aydoğdu üç ay önce açtıkları Kur’an-ı Kerim Kursu’na ilginin artarak devam ettiğini söyledi…

ESENLER HACI BEKTAŞ’TAN KUR’AN-I KERİM KURSU

 Esenler Hacı Bektaş-ı Veli Kültür ve Tanıtma Derneği Başkanı Zeynel Aydoğdu üç ay önce açtıkları Kur’an-ı Kerim Kursu’na ilginin artarak devam ettiğini söyledi…

Kazım Karabekir Mahallesi’ndeki Esenler Hacı Bektaş-ı Veli Kültür ve Tanıtma Derneği merkezinde önemli faaliyetler yaptıklarını belirten Başkan Zeynel Aydoğdu, yaklaşık üç ay önce açtıkları Kur’an-ı Kerim Kursu’na da ilginin her geçen gün arttığını ifade etti.

Başkan Aydoğdu, “Bizim tek amacımız insanlığa hizmettir. Bizim derneğimizde sadece bağlama kursu veya Alevi öğretisi yok. Bizim derneğimizde ayrıca Din Öğretisi de var. Amacımız özgürce ibadet etmek ve dini inançlarımızı özgürce yaşamaktır. Bu çerçevede Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in hayatını anlatıyoruz, Kur’an-ı Kerim Kursumuz da kadınlarımız Kur’an-ı Kerim okumayı öğreniyorlar. Çünkü bizim dernek olarak tek amacımız insanlığa hizmet etmeyi gerçekleştirmektir.


Ayrıca bizim derneğimize sadece Alevi yurttaşlarımız gelmiyor Sünni kardeşlerimiz de geliyor. Onlara da kapılarımız açıktır. Hem Kur’an Kursumuza, hem de Cem ibadetlerimize katılıyorlar. Yani bizim kapımız herkese sonuna kadar açıktır.

Ancak ben sizlerin aracılığı ile yetkililerimize bir kez daha sesleniyorum; Burada iki duvar arasına sıkışmış durumdayız. Bu çağda, ileri demokrasi diye övünenlerin bize reva gördükleri gözler önünde. Ancak  20-30 öğrencimizin zorluklarla ve olumsuzluk altında eğitim çalışmaları yapmaları umudumuzu hiçbir zaman yitirtmedi.Şayet güzel, çalışmalarımıza uygun bir yerimiz olmuş olsaydı 100-150 kardeşimize Kur’an-ı Kerim Kursu verebilirdik. Ancak söylediğimiz gibi bulunduğumuz dükkânın küçük olması nedeniyle şuan için elimizden gelen ancak bu kadardır. Kursa ilginin giderek artması bizi mekânımızın yetersizliği konusunda düşündürmeye başlamıştır.” dedi.

 


  • Cumartesi 29.7 ° / 20 ° Güneşli
  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli