ESENLER ESNAF ODASI, RESTAURANT VE LOKANTACI ESNAFINI DİNLEDİ

ESENLER ESNAF ODASI, RESTAURANT VE LOKANTACI ESNAFINI DİNLEDİ

Esenler Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası, başlattığı Oda ‘Esnafını Dinliyor’ çerçevesinde programlarına devam ediyor…

ESENLER ESNAF ODASI, RESTAURANT VE LOKANTACI ESNAFINI DİNLEDİ…

Esenler Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası, başlattığı Oda ‘Esnafını Dinliyor’ çerçevesinde programlarına devam ediyor…

Esenler Birleşik Esnaf Odası’na kayıtlı Esenler’de veya ilçe dışında lokanta, kebapçı ve resteorantişiyle iştigal eden esnaf Esenler Birleşik Esnaf Odası merkezi toplantı salonunda bir araya geldi.

Programa Esenler İlçe Gıda Hayvancılık ve Tarım  Müdürü  Turgut Şişman  ve Esenler Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Vekili Şükrü Şahin katıldılar.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Vekili Şükrü Şahin;

“ Arkadaşlar Esenler Esnaf ve Sanatkârlar Odasının  Esnaf Odası “Esnafını Dinliyor” Programı kapsamında başlattığımız toplantıların bu günkü konukları siz  resteorant lokanta ve  kebapçı  esnaflarımızdır. Sizlere günün birçoğunuz için bu iş saatinde bize kıymetli zamanlarınızı ayırdığınız için çok teşekkür ediyorum.

Umuyorum bu toplantıda esnafımız açısından verimli sonuçlar ortaya çıkar, karşılıklı bilgilendirmeler sağlarız. Kıymetli esnaf arkadaşlarım bundan önceki toplantılarmıza odamıza kayıtlı Berber, Pastaneci, Bakkal ve Tekel Bayii Esnafımızı, bu gün de sizleri davet ettik. Toplantılarımız başka meslek gruplarına göre ilerleyen günler de devam edecektir.

Biz Esenler Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak sizlerle birlikte olmak istiyoruz. Bu nokta’da bizlere gönüllerinizi açtığınız için sizlere minnettarım. Esenler Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası ne iş yapar gibi sorular akıllara gelebilir. Esenler Birleşik Esnaf Odası  odaya kayıtlı esnafımızın bir nevi noteridir. Sizlerle gerek iyi gününüzde, gerek kötü gününüzde, birlikte olmak amacıyla çıktığımız bu yolda adım, adım hedefimize ulaşıyoruz. Mutlulukları paylaştıkça artırmak, Üzüntüleri paylaştıkça azaltmak  arzusu ile Esenler Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak Odamıza kayıtlı üyelerimizin emrine amadeyiz.

Oda Başkan Vekili Şükrü Şahin’in konuşmasından sonra Esenler İlçe  Gıda Tarım ve Hayvancılık  Müdürü  Turgut Şişman da esnafı bilgilendiren bir sunum yaptı.

Esenler İlçe  Gıda Tarım ve Hayvancılık  Müdürü  Turgut Şişman konuşmasında 5996 sayılı kanuna vurgu yaparak açıklamalarda bulundu;

“5996 sayılı  Veteriner hizmetleri, bitki sağlığı , gıda  ve yem kanunu ve ilgili yönetmelikler dahilinde Resteorant ve Lokanta işletmecilerimiz içinde yapmakla yükümlü oldukları hükümler var.  O nedenle işletme kayıtlarını bir an önce yaptırmaları gerekiyor. Eskiden esnafımızdan dükkanın imar durumu ve iskanlı olup olmadığını belgelendirmesi isteniyordu. Çıkan yönetmeliklerle bu durum kaldırıldı. Şimdi sadece beyan usulünü esas alarak işletme kayıtlarını yapıyoruz. Yıl sonuna kadar kayıt yaptırmayanları müdürlüğümüze bekliyoruz. 31 Aralık 2013 tarihine kadar işletme kayıtlarını yaptırmalarını aksi halde cezai müeyyidesi olduğunu burada ifade etmek istiyorum. Esnafımızın belirttiğim tarihten sonra her hangi bir cezai yaptırımla karşı karşıya kalmamaları için bu tarihi önemsemelerini rica ederim.”

Esenler İlçe Gıda   Tarım  ve Hayvancılık Müdürü Turgut Şişman konuşmasının ardından esnafın kendisine sorduğu soruları yanıtladı ve esnafın sorunlarını  dinledi.

Programın kapanışında Oda Başkan Vekili Şükrü Şahin  toplantıya katılan esnafa teşekkür ederek, “Birileri bizden bir şekilde yararlanmaya çalışıyor, üyelerimiz olarak sizde bizden faydalanın, biz daima buradayız, yirmi dört saat emrinizdeyiz” dedi.




  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli