ESENLER EMNİYETİ KÜTÜPHANE' KURUYOR

ESENLER EMNİYETİ KÜTÜPHANE

Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğü ilk etapta emniyet mensupları, aileleri ve çocuklarının hizmetine sunulacak Esenler’de bir ilk olma özelliği taşıyan, “Beş Bin Kitaplık Kütüphane”


ESENLER EMNİYETİ “KÜTÜPHANE” KURUYOR…
 
Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğü ilk etapta emniyet mensupları, aileleri ve çocuklarının hizmetine sunulacak Esenler’de bir ilk olma özelliği taşıyan, “Beş Bin Kitaplık Kütüphane” projesini başlattı…
 
İlçe Emniyet Müdürü Dr. Zülküf Atılgan ile yaptığımız görüşmede Atılgan; Kütüphanenin şimdilik ilçe emniyet mensuplarının katkılarıyla belli bir kitap sayısına ulaştığını, kitapların sınıflandırılması ve tasnifinin yapıldığını belirterek kısa bir süre sonra kitapseverlerin emrine sunulacağını ifade etti.


 
İlçe Emniyet Müdürü Dr. Zülküf Atılgan Kütüphanenin işleyişini de şöyle izah etti:
 
“Temin edilen kitaplar elektronik ortama aktarılmak suretiyle Esenler Emniyet Müdürlüğü sitesinde –kütüphanemiz- linkinde yer alacak. Bu link vasıtası ile okunması arzu edilen kitaplar başlangıçta emniyet mensuplarımızın aileleri ve çocuklarının hizmetine sunulacak. Sonrasında kütüphanemizi istediğimiz kapasiteye, nitelik ve nicelik açısından kavuştuğunda Atışalanı Lisesi ve Atışalanı İlköğretim Okulu öğrencilerinin de yaralanabileceği bir formata kavuşturmayı düşünüyoruz.


 
Kütüphanecilik ihtisası yapmış bir arkadaşımızın öncülüğünde mevcut kitaplar isim isim kayda geçiriliyor. Kategoriler halinde linke aktarıldığında eserlere ulaşmak da kolaylaşacak. Okunmak istenen kitaplar müdürlüğümüzle irtibata geçilerek teslim alınacak ve onbeş gün içinde okunarak iade edilecek. Aldığı kitabı okuyup geri verenin yenisini alma hakkı doğacak.
 
Kütüphanemizin kapasitesinin artırılması, geliştirilmesi, daha donanımlı ve başvurulduğunda yeterli kaynak olabilecek hale getirilmesi için kitap katkısında bulunacaklara da kapımız açık. Ancak kitapların kütüphanemizde yer aldığında içerik ve görsel açıdan yeterli olması temel koşulumuz. Katkı vereceklerin bu hassasiyeti ve inceliği göstermelerini bekliyoruz.
 
Gazeteniz aracılığıyla kurum, kuruluş, STK ve kişilerin kütüphanemizi desteklemelerini değerlendireceğimizi kamuoyu ile paylaşmak istiyorum.”




 


  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli