ESENLER DİSK EMEKLİ SEN AKP İKTİDARINA İSYAN ETTİ

ESENLER DİSK EMEKLİ SEN AKP İKTİDARINA İSYAN ETTİ

Esenler Disk emekli sen Sendikası Esenler Şubesi, artan enflasyon ve dolar kuru karşısında maaşlarının erimesi ve alım güçlerinin düşmesi, yanı iğneden ipliğe her şeye yapılan zamlarla zor günler yaşadıkları ve bu y

 “DİSK EMEKLİ SEN ESENLER ŞUBESİ EMEKÇİLERİN MEVZİLENDİĞİ YERDİR”
Disk Emekli Sen Esenler şubesi üyelerinden Ahmet Çınar: geçmişten günümüze faşist gerici iktidarların piyasalaştırma, yoksullaştırma politikalarına, zammına, zulmüne ve halk sömürüsüne karşı işçilerin örgütlendiği, haklarını aramak ve demokratik yollarla alın derlerimizin karşılığını söke söke almak için emekçilerin mevzilendiği Disk Emekli Sen Esenler şubesi üyeleri olarak artık sabrımız kalmadı.  Emeklileri kuru ekmeğe muhtaç ettiler, ekmek kuyruklarında çile çektiriyorlar.  



Her geçen gün ve her geçen yılın bir öncekinden daha kötü olduğunu hep yaşadık. Bugün alın derimizi, verdiğimiz emeklerimizi yok sayan AKP iktidarına ve yaptıklarına karşı, bizim olmasa da geleceğimiz olan torunlarımızın, çocuklarımızın yarınları için yılmayacağız, direneceğiz. Çağrım şöyle… Esenler Disk Emekli Sen’e gelin birleşe birleşe güç olalım, hesap soralım, güzel yarınları birlikte hazırlayalım” dedi.  

“BİR AVUÇ SARAY SOYTARISI ALMIŞ ELİNE SAZI”
Disk Emekli Sen Esenler şubesi üyelerinden Gürcan Demirbaş: AKP, Emeklileri yok sayarak devletin sırtında kambur olarak görüyor. Bir avuç saray soytarısı almış eline sazı istediği tele basıyor, istediği sesi çıkarıyor ama böyle gelmiş böyle gitmez. Kendilerine “geçinemiyoruz, açız” diyenlerle dalga geçiyorlar. Yıllarca devletimize namusuyla çalışarak helalinden vergisini veren işçilere, emeklilere, yapılan bu zulme karşı sonuna kadar direneceğiz. Bu direnişi Esenler’de Disk Emekli Sen Esenler şubesi üyeleri olarak genişleterek tüm İstanbul ilçelerinde ezilen halk kesimleri ile gerçekleştirme kararlılığı içinde yürütüyoruz.


Bakınız, Benzin, motorin, LPG'ye gelen zamlardan sonra ulaşım da çok pahalı oldu. Bu yıl doğalgazı kullanamayacağız. Elektrik tasarrufu için gaz lambası kullanır olduk. Haftalarca ticarileşen hastanelerde randevu alamıyoruz. Yağdan şekere, ete, süte, peynire, bakliyata, sebze ve meyveye gelen zamlardan dolayı çaresiziz. Ama çaresizliğimiz bizi bu iktidarı sandığa gömmekten vazgeçtik anlamına gelmesin. Bunlar yırtık ayakkabıyla geldiler, Karun gibi servet yaptılar, halkı soyup soğana çevirdiler. Yapılanlar kimsenin yanında kar olarak kalmayacak biz emekliler halkımızı yoksullaştıran ve ülkenin kaynaklarını bir avuç zengine peşkeş çekenlerden elbette hesap soracağız, hesap verecekler” dedi.

 

  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli