ESENLER ÇOK BORÇLU...

        ESENLER ÇOK BORÇLU...

Esenler'de inşaat sektörü ile uğraşan müteahhitler bir araya gelerek dernekleştiler. Dernek merkezinde dualarla kokteyli açılışı yapıldı. Törene Esenler kaymakamı Nazım Madenoğlu, Esenler Belediye Başkanı M.Tevfik

 

 

 

 

 

 

 

Esenler'de inşaat sektörü ile uğraşan müteahhitler bir araya gelerek dernekleştiler. Dernek merkezinde dualarla kokteyli açılışı yapıldı. Törene Esenler kaymakamı Nazım Madenoğlu, Esenler Belediye Başkanı M.Tevfik Göksu ve Müteahhitler katıldı...

 

Açılış konuşmasını yapan Kurucu başkan Özkan Ercan “ Hiç bir şey yapmadıysak sizleri bir araya getirmek bir şeyler yaptığımızın göstergesidir” dedi

.

 

                              Esenler açısından güzel bir

Belediye başkanı M.T. Göksu “ işlerimin yoğun olmasına rağmen böyle bir açılışta olmaktan memnunum seçim sonrasında ve seçim sürecinde belediye ile ilgili bir takım projelendirmenin irdelenmesinden dolayı bu seçim sürecinde projelerin hızlandırılması için İBB. de yoğun bir toplantı trafiği var.

İnşaat müteahhitlerin bir araya gelmesi Esenler açısından güzel bir şey. Umarımki esenlerin değişiminde bir takım görevler üsleneceklerdir. Bir şehir kalkınırken O şehir paydaşları üzerinden kalkınır. bu şehirde yaşayan paydaşlar isterseler o şehri kaldırabilirler. Ancak biri aşağı biri yukarı çekerse şehirde ortada kalır.

 

                                   Niyet iyi olursa akıbeti de iyi olur.

Bu şehi rde var olan ve bu şehrin ekmeğini yiyen suyunu içen herkes taş taş üstüne koymak isterse bir şeyler yapmak isterse bu şehir çok kolay kalkınır. niyet iyi olursa akıbeti de iyi olur.

                            Her canın sorumluluğunu da üzerimizde duymalıyız.

Müteahhitlere seslenen Göksu konuşmasına şöyle devam etti “plan tadilatı için gece gündüz kapımızı aşındırdıysanız, Kentsel dönüşüm içinde aynı aşamayı bekliyorum. Telefonlarında çalmasını bekliyorum.Esenlerde ekmek yiyorsak Esenlerde yaşayan her canın sorumluluğunu da üzerimizde duymalıyız. Bina stoklarımızın ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Esenlerin ve İstanbul un taşıdığı riski de çok iyi biliyoruz. Bu riski ortadan kaldırmak hepimizin görevidir

.

 

                          Ancak deprem bazlı dönüşümde öncelikli ilçelerdeniz.

 Esenlerde Ağustos ayı itibarıyla planlarda değişiklik yapılacak. Çalışmalarımız son noktaya geldi. Ancak deprem bazlı dönüşümde öncelikli ilçelerdeniz.

Eğer sizler bu şehirde ekmek yemiş ekonomik kazanç elde etmiş iseniz bu şehre zerre kadar vefa duyuyorsanız, size çok kısa zaman içerisinde toplayın 5000 metre 6000 metre gelin herkesin dairesine daire vermek kaydıyla bize de teminat vermek kaydıyla hangi plan tadilatları gerekiyorsa hangi plan değişikliği yapmak gerekiyorsa yapalım. Eğer buna başlarsak bu olayın bir insani yönü var birde ekonomik yönü var.

                                 İlk başlayan da köşeyi döner.

İnsani olarak dua alırsınız. Şunu söylüyorum ilk başlayan da köşeyi döner. Bu gün bir müteahhitle her hangi bir oranda anlaşırsak, İkinci dilimde bu oran % 25 düşecektir. Çünkü ekonomik değer yükseleceği için yapacağınız kar payı düşecektir.

                                    Biz köşeyi dönelim diyorsanız ona yokuz.

Belediye olarak sizin önünüzü açmak ve her türlü desteği vermeye hazırız. Yeterki siz bir şeyler üretin Yoksa İBB ve Esenler belediyesi Plan ve Proje hazırlasın biz köşeyi dönelim diyorsanız biz yokuz. Herkes emek verecek bu şehrin dönüşümünü yapacağız.

 

                                    Esenleri de 2023’e hazırlayacağız.

Esenlerde 2011 Planı uygulayacağız. Esenleri de 2023’e hazırlayacağız. İBB çok büyük noktalarda kamulaştırma çalışmaları yapmaya başlamıştır. Esenlerde daha farklı kamulaştırmaya başlıyoruz. Şuan belediyeni günü geçmiş eski parayla 31 trilyon kamulaştırma parasına ihtiyacı var. En kısa sürede merkezi hükümetten 50 trilyon borç gelecek o zaman da yeni kamulaştırma yapacağız. Sizde yüreğinizi koyacaksınız, Plan yapacaksınız bizde desteğimizi sunacağız.

Esenlere karşı bir şey yapmaya kalkışırsanız o zamanda karşınızda olacağız.

Turgutreiste ve Oruçreiste 15gün içinde kazmayı vuracağız. Çiftehavuzlar’da ise çok  kısa bir zamanda ihaleler bitmiş olacak.

                                 Bir avukat çete gurubu var

Bazı yerlerde ruhsat yok plan yok proje yok. Ama arabasını park ettiği yere belediye kamulaştırmasız el atma davası açıyorlar. Bina kaçak her şey kaçak ama belediyeye dava açıyorlar. Bizle yasayla konuşanlara, bizde yasayla konuşacağız. Bir avukat çete gurubu var nerden bulduysalar bize devamlı davalar açıyorlar. Bunlara karşı bizde uğraşacağız.



  • Cuma 27.2 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 29.3 ° / 20.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 22 ° / 18.2 ° Şiddetli yağmurlu