ESENLER ÇANAKKALE YOLUNDA...

ESENLER ÇANAKKALE YOLUNDA...

Esenler Belediyesi, Esenler’lileri tarihe yolculuğa çıkarıyor. İnternet üzerinden yapılan başvurulardan belirlenen Esenlerliler, her akşam Esenler Belediyesi önünde toplanıp otobüslerle Çanakkale’ye yo

 

 

 

 

 

 

 

 

ESENLER ÇANAKKALE YOLUNDA…

Esenler Belediyesi, Esenler’lileri tarihe yolculuğa çıkarıyor. İnternet üzerinden yapılan başvurulardan belirlenen Esenlerliler, her akşam Esenler Belediyesi önünde toplanıp otobüslerle Çanakkale’ye yolculanıyor..

Esenler’den Saat 23.00’de otobüslerle hareket eden ziyaretçiler, sabah 05.00 dolayında Eceabat Kilye koyundu bulunan Tanıtım Merkezi’nde toplanıyorlar. Burada bulunan müzenin gezilmesi ve kahvaltının ardından ziyaretçilere, alan kılavuzları rehberliğinde Kilitbayır Kalesi, Namazgâh Tabyaları, Çifte Havuzlar, Soğanlıdere, Çanakkale Anıtı, Yahya Çavuş, 57. Alay Şehitliği, Akbaş Şehitliği, Kesikdere Şehitliği, Karayörük Deresi Şehitliği, Çataldere Şehitliği, Yahya Çavuş Şehitliği, Mehmet Çavuş Anıtı, Conk Bayırı, Arıburnu Şehitliği, Seyit Onbaşı Anıtı, Havuzlar Şehitliği ve Anafartalar gibi Türk tarihinin dönüm noktalarının yaşandığı yerler gezdiriliyor.

 

 

Atalarının hangi ruhla Çanakkale’yi geçilmez yaptıklarını rehberlerden dinleyen vatandaşlar, sevinç, hüzün, gurur ve öfke gibi çok farklı duyguları bir anda yaşayıp geçmişe yolculuğun derinliğinden faydalanıyorlar.

“Çanakkale, bir milletin varlık yokluk savaşıdır. Bitti, tarihten silinecek diye düşünülen Türk Milleti`nin üzerindeki tozları silkeleyerek ayağa kalkışıdır Çanakkale. Türk Milletine diri diri giydirilmek istenen kefenin yırtılışıdır Çanakkale.

Esenlerli ziyaretçiler, öğleden sonra tekrar Tanıtım Merkezi’nde toplanıp, burada öğle yemeklerini yedikten sonra, geldikleri otobüslerle Esenler’e geri dönüyorlar.



  • Cumartesi 29.7 ° / 20 ° Güneşli
  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli