ESENLER BELEDİYESİ ZABITASINDAN YALAN HABERE KINAMA

ESENLER BELEDİYESİ ZABITASINDAN YALAN HABERE KINAMA

Esenler Belediyesi Zabıtasından kınama, “İstanbul Beykoz'da 3 katlı binanın bodrum katına düzenlenen operasyonda 300 kök Hint keneviri ele geçirildi. Evi seraya çeviren ve Esenler Belediyesi'nde zabıta memuru olarak g

Esenler Belediyesi Zabıtası: Bizler 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi olarak görev yapanlarız, devlet memurlarının, basına bilgi ve demeç vermesine ilişkin yasaklama 657 sayılı Kanunun 15'inci maddesinde düzenlenmiştir. Bu nedenle ismimizin yazılmamasını istiyoruz diyen, Esenler belediyesinde görevli zabıta memurlarından yalan ve yanlış habere kınama geldi.

Açıklama şöyle:

Halkın sağlığı ve huzurunu tesis etmek amacı ile kamu görevini yerine getiren Esenler belediyesinin zabıtalarını haksız ve hukuksuz bir şekilde karalayan “İstanbul Beykoz'da” yaşanmış haberin, bizlerin bilgisine başvurulmadan haberleştirilmesi bizleri derinden yaralamıştır. Kaynağına inilmeden yapılan haberi yapanları kınıyoruz. Esenler Belediyesinin zabıtasını veya herhangi bir zabıta görevlisini uyuşturucuyla yan yana getirmek doğru olmayacağı gibi etik değildir.

“KURUMUMUZU KARALAMAK HAKSIZLIK OLDUĞU GİBİ VİCDANSIZLIKTIR”

Belediye zabıtası, Beldenin düzenini muhafaza eden, belde halkının esenlik, sağlık ve huzurunu korumakla görevlidir. Zabıtayı basın yolu ile veya başka bir yolla, başka amaçla veya başka işlerle ilgili göstermek doğru değildir. Böyle ulvi görev yapan ve sorumluluk bilinciyle hizmet veren kurumumuzu ve kurumumuzun personelini karalamak haksızlık olduğu gibi vicdansızlıktır. Bizler buna asla müsaade etmeyeceğiz.

Evet, şahıs Esenler belediyesinde çalışmış birisidir ama bizim mesleğimizle alakası olmayan biridir. Olay Beykoz ilçesinde yaşanmış. Esenlerin onurlu zabıtasına; mesleğini şerefiyle yapan Esenler Belediyesi Zabıtalarına ve Esenler Belediyesine yapılan bu karalama girişimi büyük haksızlıktır. Mesleğini Halkın sağlığı ve huzurunu tesis etmekle görevli zabıtalarımızla, bazı kirli işlere bulaşanları aynı kefeye koyarak, araştırma yapmadan yapılan haber bizleri derinden yaralamıştır. Haberi yapan gazeteciler keşke bizleri arayıp sorsaydılar. Bizleri bu şekilde habere konu yapan yayın organlarını ve karalama girişiminde bulunanları kınıyoruz” dediler.

 
 

  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli