ESENLER BELEDİYE BAŞKANI OY PAZARLIĞI YAPIYOR...

ESENLER BELEDİYE BAŞKANI OY PAZARLIĞI YAPIYOR...

Esenler Belediye Başkanı her cuma başka mahallede yaptığı gibi Havaalanı Mahallesi Yunus Emre Cami’nde kıldığı Cuma namazının ardından camii cemaatine yaptığı konuşmada da projelerin hayata geçmesi için mahalle halkı

ESENLER BELEDİYE BAŞKANI OY PAZARLIĞI YAPIYOR

Esenler Belediye Başkanı her cuma başka mahallede yaptığı gibi Havaalanı Mahallesi Yunus Emre Cami’nde kıldığı Cuma namazının ardından camii cemaatine yaptığı konuşmada da projelerin hayata geçmesi için mahalle halkının %90 oy vermesi gerekir diyerek oy pazarlığı yapıyor... 

"Caminin önünde vatandaşlarla oy pazarlığı yapan başkan, AKP’nin Havaalanı Mahallesi’nden % 90 oy alması halinde yeni bir projeye daha imza atacaklarını söyledi. %90 oy çıkmasa vatandaş yine ensesini kaşıyacak." dedi.

Esenler Belediye Başkanı; “Aslında biz seçimlere kadar bu seanslara ara vermiştik ama bugün buraya gelmemiz biraz emir vaki oldu. Biz her Cuma böyle namazından sonra sohbet ediyoruz. Söyleyeceklerimizi söylüyoruz. Varsa sizlerin de sorularını cevaplandırıyoruz. Bence burada gelecek en çok soru ise “Başkanım bizim proje ne oldu?” Sorusu olacaktır dedi.

Bir vatandaşın, Benim sizlere verdiğim dairenin metrekaresi kadar yapılacak dairelerin metrekaresini 1000 TL’den alabiliyoruz. Peki, size verdiğim metrekarenin üzerindeki dairelerinde metrekaresini 1000 TL’ye alabilir miyim?  sorusuna ise;

“Şimdi dinle, dinle, alakası yok. Bize verdiğin dairenin metrekaresine kadar kaç para ödüyorsun 1000 TL. Dur dinle, dinle. Oğlum metrekaren ne kadar? Şimdi 80 metrekareye kadar 1000 TL ödüyorsun, onun üzerindeki dairenin de metrekaresine 1000 TL ödersen ben nasıl karşılayacağım bunu? Bak seninle yapılan anlaşma çerçevesinde kendi metrekarene kadar ulaşacağın rakam 1000 TL. Kendi metrekarenin üzerinde alacaksan kusura bakma aynı fiyattan verilemez. Çünkü buraya yapılacak yatırımın bedeli yaklaşık 350 trilyondur" dedi.

Bir vatandaş;  Başkanım yapacağınız kentsel dönüşüm alanının alt tarafındaki binalarla ilgili bir projeniz var mı? Varsa bunu bizlerle paylaşır mısınız? Çünkü bizim binalarımızı yenileyecek paramız yok. Ve bizler kendi başımıza yapamıyoruz sorusuna  Başkan;

“Buradaki projenin bir başka benzerini Esenler’in başka bir yerinde uygulama şansımız yok. Çünkü burada kayıp arsalar vardı. Sadece kamulaştırmalar için burada 8 trilyon para ödedik. Arkadaşlar bu söylediklerim pul değil ha, para.  Diğer bölgeler için eğer donatıda kalmıyorsa, plan sorununuz yoksa 500 metre üzerinde topladığınızda biz zaten yeni kanuna göre % 20 imar artışı veriyoruz. Buda sadece 4 yıl için geçerlidir. Siz aranızda 500 metrekareyi toplayıp gelin biz, size proje öneririz. Sizlerin tıkandığı yerde sizlere yardım ederiz. Yani Havaalanı Mahallesi’nde yapılan dönüşümün başka bir yerde olma ihtimali yok.

Ama aslında Havaalanı Mahallesi’ndeki projemizin alt tarafının da çözümü var. Muhtarımızda burada bölge parkını risk bölgesi ilan ederiz, konutları yaparız. Ve milleti bu yeni yaptığımız parkın içerisindeki konutlara taşırız. Parkı da, yıkılan konutların yerine aşağıya yaparız. Yani Taşocağı Caddesi ve Akif İnan Caddesi’nin üstünü riskli bölge ilan edebiliriz. Bu proje olur. Niye olmasın. Ama anlaşalım.

Seçimde Havaalanı Mahallesi’nden % 90 oy çıkarsa bende bu projeyi yapıyorum. Anlaştık mı? Biz sizin burnunuzun bile kanamasını istemeyiz. Onun için önce şu % 90 da bir anlaşalım” 



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli