ESDEF Yardımı Van'a Ulaştı.

ESDEF Yardımı Van

ESDEF Başkanı Ömer Savaş Esenler Rizeliler Derneğinde

 

 

 

 

 

www.7-24esenlerhaber.com

ESDEF Başkanı Ömer Savaş Esenler Rizeliler Derneğinde Van’a giden yardımlar hakkında basın mahsuplarına sabah kahvaltısında açıklamalarda bulundu.

Savaş Van’a gönderdiğimiz yardımların yerine ulaştı. ESDEF siyasi bir parti değildir, Sivil Toplum Örgütü’dür. Bu tip insani yardımlarda halktan aldığını ihtiyaç sahiplerine adilane bir şekilde ulaştırmak asli görevidir. Yardım kampanyalarında düzenleyip yardım toplamakta hem insani hem de vicdani görevimizdir. Arkadaşlarımızı oraya gönderdik gördüklerini, yaşadıklarını sizlere anlatacaklar. Ben kendilerinin oraya gitmek için ayırdıkları zamana ve verdikleri emeğe teşekkür ermek istiyorum. Oraya giden Dr. Ahmet Metin, Basri Düzenli, Ahmet Saltık ve Cemal Kaya’ya Esenler halkı adına ayriyeten şükranlarımı sunuyorum.

Van’a giden yardım kamyonunda bulunan Basri Düzenli, “Arkadaşlar uzun bir yolculuktan sonra Van’a yardımları ulaştırdık. Van halkına kahraman Esenler halkının selamlarını ilettik. Van halkının da Esenlerlilere şükranlarını ve selamlarını getirdik. Burada topladığımız yardım paketlerini Van’da askeri yardım toplama koordinasyon merkezinde tekrar paketledik. Bir aileye hangi ihtiyaçları varsa onları paketleyerek bizzat elimizle depremzedelere ulaştırdık.” dedi.

Ahmet Saltık ise hüzünlenerek orada yaşadıklarını şöyle açıkladı; “Van’a gittiğimizde görüntü korkunçtu. İnsanlar canını, malını kaybetmiş ahırlar yıkılmış her türlü yardıma muhtaç halde bekliyordular. Esenler halkının içi rahat etsin. Onların yapmış olduğu yardımları kendi ellerimizle ihtiyaç sahiplerine dağıttık. ADD Başkanı D.r Ahmet Metin Van’da ESDEF’in yardımlarını dağıtmaya devam ediyor. Bu yapılan yardımlarda emeği geçen büyük Esenler halkına sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Bir daha böyle acılar yaşanılmamasını umut ediyorum.” dedi.



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli