ESDEF: Tüm Siyasilere Aynı Mesafedeyiz

ESDEF: Tüm Siyasilere Aynı Mesafedeyiz

ESDEF (Esenler Dernekler Federasyonu) yerel basınla kahvaltılı toplantı yaptı. ESDEF Başkanı Cuma Helvacı ve yönetimi Esenlerin sorunlarını ve geleceğe dönük projeleri basına anlattılar.

ESDEF: Tüm Siyasilere Aynı Mesafedeyiz
ESDEF (Esenler Dernekler Federasyonu) yerel basınla kahvaltılı toplantı yaptı. ESDEF Başkanı Cuma Helvacı 
ve yönetimi Esenlerin sorunlarını ve geleceğe dönük projeleri basına anlattılar. 
 
Kahvaltılı program gayet samimi bir ortamda gerçekleşti. ESDEF’e bağlı dernek başkanları yerel basın mensuplarına kendilerini tanıttıktan sonra, Başkan Cuma Helvacı’ya tam destek sözünü verdiler ve yerel basına katılım sağladığı için teşekkür ettiler.    
 
ESDEF Başkanı Cuma Helvacı, bizim ötekimiz yok, biz siyasi bir yapılanma içinde olmayacağız, herkese eşit mesafedeyiz diyerek basına bilgi verdi.
 
“Bizim gücümüzde, sermayemizde halkımızdır”
Helvacı, “ESDEF Esenlerin en büyük sivil toplum kuruluşudur, bünyemizdeki derneklerle Esenlere ve Esenler halkına hizmet önceliğimizdir. Bizim gücümüzde, sermayemizde halkımızdır. ESDEF kurulduğu günden bugüne kadar birçok etkinlik yaptı. Bizden önce görev yapan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum ve onların başlattığı projelerin üstüne koyarak daha fazlasını yapmak için mücadele edeceğiz. Bizlerin ötekisi yok, siyası bir amaçla değil, sosyal sorunları yerinde tespit ederek Esenlerde başlattığımız STK anlayışını geliştirerek örnek olacağız. Bizlerin yaptığı çalışmalara siz değerli basın mensuplarının destek olmasını, yaptıklarımızı kamuoyu ile paylaşmanızı istiyoruz. Bizler bu işi severek yapıyoruz, farklı görüşlerde olmamız önemli değil, önemli olan tüm yurttaşlarımızın birlik ve beraberlik içinde olmasıdır. Birlik ve beraberliğimiz sağlandığında paylaşımda, yardımlaşmada kendiliğinden gelir.
 
Tüm siyasilere aynı mesafedeyiz, her derneğin değişik görüşte olan üyeleri var olduğunu biliyoruz, biz her görüşe saygılıyız. Siyasilerle ve diğer STK’larla görüş alışverişinde bulunacağız, varsa projeleri değerlendireceğiz. Bizim her görüşün, her düşüncenin ve siyasi oluşumun desteğine ihtiyacımız var. Özellikle bu toplantımıza teşrif eden siz değerli basınımızla el ele vererek Esenler halkının hizmetinde olacağız. Bazı siyasi partiler yaptığımız etkinliklerimize gelmemesi bizim çalışma azmimize engel değildir, gelenlere de gelmeyenlere de biz gideceğiz, anlatacağız ve bir arada yaşama kültürünün egemen olmasının öncüleri olacağız” dedi.   

 

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı