ESDEF Hemşeri Federasyonu Değildir!

ESDEF Hemşeri Federasyonu Değildir!

Esenler Dernekler Federasyonu (ESDEF), yerel basın mensuplarına verdiği kahvaltıda ESDEF ‘in kesinlikle bir hemşeri federasyonu olmadığını söyledi.





ESDEF Hemşeri Federasyonu Değildir!



Esenler Dernekler Federasyonu (ESDEF), yerel basın mensuplarına verdiği kahvaltıda ESDEF ‘in kesinlikle bir hemşeri federasyonu olmadığını söyledi.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki dernek merkezinde düzenlenen kahvaltı programına, ESDEF ile birlikte hareket eden tüm dernek başkanlarının yanı sıra yerel basın mensupları katıldı.
 

Kahvaltının ardından kısa bir açıklama yapan ESDEF Başkanı Süleyman Kahveci, “Esenler Dernekler Federasyonu kesinlikle bir hemşeri federasyonu değildir. Biz Esenler’deki derneklerin birbirileriyle iletişimini ve koordinasyonunu sağlamaya çalışıyoruz. Onun için sizlerden yaptığımız tüm faaliyetlere katılmanızı rica ediyorum. Ayrıca önümüzdeki günlerde de ESDEF olarak birçok etkinlik yapacağız, futbol turnuvası düzenlemek istiyoruz. Hem bununla ilgili görüşlerinizi hem de söylemek istediğiniz başka bir şeyler ve öneriler varsa onları söylemenizi sizden istiyorum” dedi.

Siyasetçi karşısında güçlü bir yapı istemez.
İstanbul Ordulular Dernek Başkanı Zübeyir Bekiroğlu ESDEF’in aktif olarak siyasete girmesi gerektiğini belirterek, şöyle konuştu;
“Hepinizin bildiği gibi yerel seçimler yaklaşıyor ve bu seçimlerde ESDEF’in de aktif rol alması gerekir.  Nasıl sosyal projelerde aktifsek, siyaseten de güçlü olmamız gerektiğini düşünüyorum.
 
Tabi siyasette bir kural vardır. O da hiçbir siyasetçi karşısında güçlü bir yapı istemez. Yani ESDEF’in güçlü olması siyasiler için bir risktir. Niye? ESDEF bir beklenti içerisinde olur diye. Benim de teklifim, ESDEF gerçekten Esenler’in sözünü söylemeli. Esenler’e dair ne varsa ESDEF söylemeli. Onun için öncelikle ESDEF’in kendi içerisinde bir komisyon kurup, daha sonra bütün siyasi partileri ziyaret etmelidir. ESDEF olarak bizim her partiye birkaç arkadaşımızı Meclis Üyesi olarak göndermemiz gerektiğini düşünüyorum. Çünkü ESDEF’in daha güçlü olabilmesi için bizim siyaseten de güce ihtiyacımız vardır”

Tüm siyasi partilerin ziyaret edilmeli
İstanbul Ordulular Dernek Başkanı Zübeyir Bekiroğlu’nun teklifinin ardından tüm dernek başkanları fikirlerini beyan etti. Ve bütün dernek başkanları bu konuda bir çalışma yapılması ve ardından da Esenler’deki tüm siyasi partilerin ziyaret edilmesi için ortak bir karar aldılar.


Cumhuriyet Meydanı’nın isminin değiştirileceğine ben inanmıyorum
Bazı dernek başkanlarının Cumhuriyet Meydanı isminin Rabia Meydanı olarak değiştirileceği yönündeki fikirlerini beyan etmesi üzerine söz alan ESDEF Başkanı Süleyman Kahveci, şöyle konuştu;
“Belediye Başkanı ramazanda Cumhuriyet Meydanı’na dua meydanı dedi. Aynı şekilde bugün de buraya Rabia Meydanı dedi. Fakat Cumhuriyet Meydanı’nın isminin değiştirileceğine ben inanmıyorum. Çünkü Belediye Başkanı son derece akıllı bir insandır ve Esenler’i böyle bir sıkıntıya sokmaz. Ben geri adım atacağını düşünüyorum. Kaldı ki, Esenler’e değerli katkılar sunan Tevfik Bey’in sözünü ben o an için söylenmiş bir söz olduğunu düşünüyorum. Çünkü gerçekten Rabia ismini bir yere koymak istiyorlarsa bu bir park olabilir veya bir anıt dikerler oraya Rabia ismini verirler”



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı