(ESDEF) Engellileri Yalnız Bırakmayacak

(ESDEF) Engellileri Yalnız Bırakmayacak

Esenler Dernekler Federasyonu (ESDEF) Başkanı Mustafa Kaplan,"Esenler Dernekler Federasyonu olarak abartmıyoruz, engelli insanlarımızın ve derneklerimizin her zaman yanlarında olduk. 10- 16 Mayıs Dünya engelliler gününde de eng

(ESDEF) Engellileri Yalnız Bırakmayacak

Esenler Dernekler Federasyonu (ESDEF) Başkanı Mustafa Kaplan,”ilçemizde bizi üzen olaylara seyirci kalmamak adına ve sorunları çözebilmek için STK’lar olarak neler yapılması konusunda basınımızı bilgilendireceğiz. Esenler Dernekler Federasyonu olarak abartmıyoruz, engelli insanlarımızın ve derneklerimizin her zaman yanlarında olduk. 10- 16 Mayıs Dünya engelliler gününde de engellilerimizi yalnız bırakmayacağız”
 
Esenler Rumeliler derneğinde gerçekleşen toplantıda, federasyon üyeleri, toplumun engelliye nasıl bakması gerektiğini, engellilere kimlerin, nasıl engel olduğunu “sine vizyon” sunumuyla tanıttı.  
 
Esenler Rumeliler Dernek Başkanı Ekrem Beşkardeş, “ESDEF “ Başkanımız Sayın Mustafa Kaplan Engellilerin herkesle aynı haklara sahip olmasını sağlamak için Esenler’de ne yapmamız gerektiğini içeren bir rapor hazırladı. Bizler kendilerine güveniyoruz ve federasyon olarak engellilerimiz için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız” dedi.
 

“Engellilere imkan tanınırsa, engelsizler kadar başarılı olurlar”
(ESDEF) Başkanı Mustafa Kaplan,“ bizler sivil toplum üyeleriyiz. Mayıs Ayının 10-16 günleri arasında Dünya engelliler günü kutlanır ve bugün engellilerimizi günüdür. Bizde Esenler’de bu önemli günde engelli yurttaşlarımız için neler yapabiliriz ve yapılacak olan etkinliğe nasıl bir katkı sunarız düşüncesiyle proje hazırladık.  Engellilerimiz için tüm yurttaşlarımızın yapacağı büyük görevler var. Yani engellilerimiz için herkesin önemli sorumluluğu var! Biz federasyon olarak elimizden geleni yapacağız. Engellilerimiz yalnız değiller. Engelli vatandaşlarımız günlük hayatta birisine bağımlı olmadan yaşaması en yüce haklarıdır. Engellilere imkan tanınırsa, engelsizler kadar başarılı olurlar.
 
Yerel yönetimlere ise engellilerimiz konusunda çok iş düşüyor. Belediye başkanımız, engelliler konusunda daha duyarlı davranarak, talimatları vererek, koordinasyonu sağlamalı. Şehrin ve yaşamın fiziki şarlarını iyileştirerek, engellilerimizin yararlanacağı ve kullanabileceği hale getirmesi gerekir.  Esnafımıza ve Esnaf odamıza bu konuda büyük görevler düşmektedir. Siyasi partiler engelli vatandaşlar üzerinden siyaset yapmadan, projeler hazırlayarak katkı sunmaları görevleridir.
 
“Siyasilerin engelli komisyonları, siyasi rant peşinde”
Bazı siyasi partilerin kurdukları sözde “siyasi parti engelli komisyonları “engellilerin sorunlarına çözüm aramak yerine siyasi rant devşirmekten başka bir iş yapmıyorlar. Engelliler üzerinden siyasi rant devşirmek için kendi içlerinde yarışıyorlar. Esas engelli olanda bu zihniyette olanlardır. Engellilere sorun olan ve siyasi çıkarları her şeyin üstünde gören bu anlayıştaki siyasi parti komisyonları “sosyal medya” hesaplarından çirkin ve rencide edici yayınlar yapıyorlar. Siyasi ikballeri ve siyasi ağabeylerine hoş görünmek ve yaranmak için “Bir elin verdiğini, diğer elin görmemesi “ ilkesinden uzaklaşarak gösteriş yapıyorlar. Bu onur kırıcılarını kınıyoruz. Bu zihniyettir asıl “engelli” olan. Bu zihniyete tek sözümüz var, çekin o kirli ellerinizi engelli yurttaşlarımızın üzerinden.
 
“Engellilerimiz için, her geçen yıl bir önceki yılı aratır oldu”
Saymakla bitiremeyeceğimiz sorunlarımız var.  Üzülerek söylemek istiyorum… Engellilerimiz için, her geçen yıl bir önceki yılı aratır oldu. Bizler daha iyi bir Esenler için kurulmuş sivil toplum örgütleriyiz. Her kurumumuz ve her yurttaşımız yaptığı işin hakkını vermek zorundadır. Kim yanlış yapıyorsa, görevini yapmıyorsa her yurttaşımızın sorgulaması bir insanlık görevidir".

 
 


 
 
 
 
 

  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli