Tarih: 19.03.2013 15:19

ESDEF Çanakkale Şehitlerini Dualarla Andı

Facebook Twitter Linked-in

Haber Hüseyin Koç


ESDEF Çanakkale Şehitlerini Dualarla Andı

 
ESDEF (Esenler Dernekler Federasyonu) 98. yılında Çanakkale Deniz zaferini anlamına uygun şekilde anarak önemli bir görevi de yerine getirmiş oldu.
 
ESDEF’in Çanakkale Deniz zaferini anma etkinliği Halil İbrahim vakfında Gerçekleşti, anma etkinliğine Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, CHP, MHP, SP, DP ilçe Başkanları ve yöneticileri, Esenler İlçe Emniyet Müdürü, Kızılay başkanı, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda yurttaş katıldı. Belediyeyi temsilen derneklerden sorumlu başkan yardımcısı Mehmet Kaya hazır bulundu.
 
Dualarla anılan gecede ESDEF Başkanı Süleyman Kahveci, ”Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yılında şehitlerimizi, minnet, rahmet ve şükranla anıyoruz. Çanakkale, bir milletin özgürlük ve bağımsızlık destanının yazıldığı bir gündür. Tüm Dünyaya Türk ordusunun ve Türk ulusunun ahlak dersi verdiği Çanakkale zaferi anlamlıdır. Tarihin en kanlı savaşlarından biri olan Çanakkale savaşı kazanılması varlığımızın da sebebidir. Çanakkale’de destan yazan kahramanlarımızın; başta Mustafa Kemal Atatürk’ümüz olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi bir kere daha saygı ile anıyor ruhları şad olsun diyorum’dedi 

 


Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu ise, "Bu anlamlı günde burada bulunmak ve sizlere Çanakkale Zaferi hakkında bir şeyler söyleyecek olmanın mutluluğunu yaşıyorum. 98 yıl önce ebediyete göç eden kahramanlarımızın vermiş oldukları o mücadeleyi burada mevlitlerle anmanın anlamı büyüktür. Kanlarını ve canlarını bu vatan için feda eten şehitlerimize şükranlarımı sunuyorum. Bugün ezanları dinliyor, bayrağımız dalgalanıyorsa onların karhamca mücadelelerine borçluyuz. Aziz şehitlerimiz için ne söylesek azdır. Çanakkale şehitlerimizi bir kere daha minnet ve şükranla anıyorum” dedi.
 
Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu’nun konuşmasından sonra iki küçük öğrencinin okuduğu şiir tüm davetlilerin duygulu anlar yaşamasına neden oldu. Daha sonra okunan mevlidin artından şehitlerimize dualar yapıldı.   


  




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —