ESDEF Başkanı Helvacı: Bizim ötekimiz yok!

ESDEF Başkanı Helvacı: Bizim ötekimiz yok!

Esenler dernekler federasyonu (ESDEF ) geçtiğimiz günlerde kongresini yaptı. Kongreden sonra bazı dernek üyeleri ve kurucular kurulunda görev yapmış üyeler kongreye davet edilmediğini söyleyerek burukluk yaşadıklar?

ESDEF Başkanı Cuma Helvacı: kongremiz iki yılda bir yapılıyor. Kim istemez ki kongremiz şölen havasında geçmesin. Kim istemez ki geniş mekanlarda yoğun katılımla ilçemizde yaşayan tüm insanların davet edilerek yoğun kalabalıkta yapılmasını istemez. Ancak pandemi nedeni ile kongremiz Nisipli yapıldı. Yani, dar bir kadro ile sessiz sedasız bir şekilde kongremizi yaptık. ESDEF kurulduğu günden bugüne kadar Esenler’deki halkın sorunlarını gündeme getirerek çözümler aramıştır. Tüm dernekleri kendi bünyesi altında toplayarak bir birliktelik için yoğun mücadele vermiştir. Bu oluşumun kuruluşunda emek verenler, başkanlık yapanlar saygın insanlardır ve onların bize emanet ettiği bayrağı en idealist ve ahlaklı bir şekilde taşımak görevimizdir. 


Bizden önce görev yapmış ESDEF başkanı ve yöneticilerini bırakın bizi kimse yok sayamaz onların emeklerine kimse saygısızlık yapamaz. Ortada bir yanlış anlaşılma var. Bu yanlış anlaşılmaya bizler sebep olduysak özür diliyoruz. Ben ve yönetimimde bulunan arkadaşlarım yapılan tüm eleştirilere saygılıyız, bir yerde eleştiri yapılmazsa o yer ve kurum demokratik değildir. Bizi eleştirenlere saygıyla karşılık veririz ve her eleştiriyi memnunlukla karşılarız. Eleştireceksiniz ki bizde nerede yanlış yapıyoruz ve o yanlışı nasıl düzeltiriz diye kafa yormalıyız. ESDEF’in kuruluşu ve kuruluşta emek verenlerin bizlere öğrettiği kimseyi ötekileştirmeden, kimseyi yok saymadan tüm kesimlere eşit ve adaletli yaklaşmaktır yani birlik ve beraberliği sağlamaktır.
Eski başkanlarımızın ve yöneticilerimizin emeklerini yok saymak veya saygısızlık yapmak kendimizi inkardır. Kendilerinin vermiş olduğu mücadeleyi daha ileriye taşımak, saygıda kusur yapmamak bizlerin sorumluluğu ve görevidir” dedi.

 

  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli