ESDEF Başkanı Bekiroğlu İstifa' Etti.

ESDEF Başkanı Bekiroğlu İstifa

ESDEF Başkanı Zübeyir Bekiroğlu görevinden istifa eti. Kurulduğun’dan bugüne kadar kendinden bazen olumlu, bazende olumsuzlukları ile gündem oluşturan, Esenler Dernekler Federasyonuna başkan dayanmıyor.

ESDEF Başkanı “Bekiroğlu İstifa” Etti.
 
ESDEF Başkanı Zübeyir Bekiroğlu görevinden istifa eti. Kurulduğun’dan bugüne kadar    kendinden bazen olumlu, bazende olumsuzlukları ile gündem oluşturan, Esenler Dernekler Federasyonuna başkan dayanmıyor.
 
Bekiroğlu, “Esenler Dernekler Federasyonu(ESDEF)Başkanlığı görevimi bu zamana kadar Siyaset üstü bir anlayışla yürütmeye gayret ettim. Hiçbir zaman siyasi düşüncelerimi ESDEF üzerinden topluma ve üyelerime yansıtmaya çalışmadım” dedi

Temsil ettiğim bu kurumu hiç kimse yok sayamaz;
İstifanın ardından açıklamada bulunan Başkan Zübeyir Bekiroğlu, “ESDEF Esenler Dernekler Federasyonu, STK'lar adına bir üst kuruldur, bu kurul bünyesinde olan ve kendisine bağlı olan STK’ları her alanda en üst düzeyde temsil eder. Ben görevde bulunduğum süre içinde görevimi layıkıyla yaptığımın inancındayım. İstifa etmeme neden olan gelişme ise beni derinden üzmüştür. Temsil ettiğim bu kurumu hiç kimse yok sayamaz, almış olduğumuz kararların dışına kimsenin çıkma hakkı ve hukuku yoktur. İstifa nedenimi önümüzdeki günlerde detayları ile açıklayacağım”dedi.
 
"STK’ların aslı görevlerini yapmayarak savrulduklarını görüyoruz"

ESDEF Başkanının istifasının ardında bir açıklamada ÇOĞDER Başkanı Nihat Saltaş’tan geldi.
 


Saltaş” Sayın ESDEF Başkanının istifasına bende üzüldüm ancak bu anlayış sivil iradeyi temsil etmiyor. Bakın bu gün Ülkenin doğusunda siviller katlediliyor, Esenler’deki STK lar sessiz ve duyarsız ve bu gidişata dur diyemiyor. Orada akan kan yurttaşlarımızın kanıdır, orası yangın yerine dönmüş her gün yüreğimize ateş düşüyor. STK lar cesaretli olmalı böyle gelişmeler karşısında söyleyecek sözler olmalıdır. Ülkemizde yapılan haksızlıklara karşı kamuoyu oluşturarak tepkilerini koymalıdırlar. Esenler' deki STK larıın böyle bir anlayışta olmadıklarını görmekteyiz. Esenler'de STK lar özgür değiller. Üzerimizde siyasi baskılar olduğundan işlevsiz ve sessiz kalıyoruz. Ben ve benim gibi birçok dernek başkanı bu durumdan rahatsızlık duyarak istifa ettik.

Ülkemizde STK’lar özgür ve bağımsız çalışmalılar ki demokrasinin gelişmesine katkı suna bilsinler. Aynı zamanda halkımızın sorunlarına parmak basabilsinler ve özgülüğümüz adına katkı suna bilsinler. Biz böyle istiyoruz ama siyasi erk bizleri dizayn etmeye çalışarak etki altına almaktadır.  Durum böyle olunca, STK’ların aslı görevlerini yapmayarak savrulduklarını görüyoruz ve üzülüyoruz” dedi.





  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı