ESDEF Aşure Pişirdi Kaymakam Dağıttı

ESDEF Aşure Pişirdi Kaymakam Dağıttı

Esenler Dernekler Federasyonu (ESDEF ) Aşure Geleneğinin Yaşatılması ve Mübarek Muharrem Ayı'nın Manevi Duygusunu Yaşatmak Amacıyla Esenler Cumhuriyet Meydanında Vatandaşlara Aşure Dağıttı.

ESDEF Aşure Pişirdi Kaymakam Dağıttı
Esenler Dernekler Federasyonu (ESDEF ) Aşure Geleneğinin Yaşatılması ve Mübarek Muharrem Ayı'nın Manevi Duygusunu Yaşatmak Amacıyla Esenler Cumhuriyet Meydanında Vatandaşlara Aşure Dağıttı.
 
ESDEF, geleneksel aşure ikramını cumhuriyet meydanında Cuma namazı sonrası yoğun halk katılımı ile gerçekleştirildi. Mübarek Muharrem Ayı'nın idraki için Geleneksel Aşure İkramına, Esenler Kaymakamı Hulusi Şahin, Müftü Halil Şekerci, Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya, CHP meclis üyesi Yüksel Kılıç, mahalle muhtarları, STK başkan ve yöneticileri katıldılar.
 
Esenler Kaymakamı Hulusi Şahin Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya, CHP meclis üyesi Yüksel Kılıç, aşure dağıtılan masanın başına geçtiler ve pişirilen aşureleri vatandaşlara ikram ettiler. Aşure ikram öncesi Kaymakamı Şahin, ESDEF Başkanına ve bu güzel organizasyon gerçekleştirenlere teşekkür etti.
 
“Barış İçinde Bir Türkiye Oluşturabiliriz”
 
Esenler Kaymakamı Hulusi Şahin,”Muharrem ayı çok önemli hadiselerin yaşandığı aydır. Çok açı olaylarla anılıyor. HZ Hüseyin ve 72 arkadaşının şehit edilmesi hatisesidir. Hz Yusuf’un, Hz Nuh’un ve Hz Hüseyin’in başına gelenleri kesinlikle hatırlamamız ve bu hadiselerden ders çıkarmamız gerekir. İslam dünyasına 300 yıldır düşen bu ateşin ne olduğunu, nelerin sebep olduğunu herkes düşünmelidir. Para, güç menfaat bunlar insanların birbirine düşmesine toplumların yok olmasına nedenlerdir. Bizler yalnız kendimizi değil tüm insanlığı düşünmeliyiz, her şeye menfaat gözü ile bakmamalıyız. Dünya’ya menfaat gözlüğü ile bakmayacağız, toplumun, cemiyetin faydasına bir şeyler yapmak için de uğraşmalıyız.
 
Aşure tadında bir Türkiye istiyoruz. Aşure, çeşitli bakliyatlar ve meyvelerden gelen farklı lezzetlerin birleşerek yeni bir Tat oluşturmasıdır. İçindeki farklı malzemeler, ayrı ayrı Tat ve lezzetler içerir ancak aşure olup bir araya gelince bambaşka bir lezzet meydana geliyor. Ülkemizde de çok farklı etnik yapılar, düşünce ve felsefe grupları var. Bunları bizim zenginliğimiz olarak görüp aynı aşure aşı gibi bir araya gelerek tatlı yaşanabilir bir Türkiye, barış içinde bir Türkiye oluşturabiliriz” dedi. 
 
“Bugün HZ. Hüseyin’in katledildiği gündür”
Aşure ikramını öncesi ESDEF Başkanı Mustafa Kaplan yaptığı konuşmasında, Aşure günü çok önemli ve bereketli bir gündür. Bugün HZ. Hüseyin’in katledildiği gündür. Muharrem ayı, Allah, Rasulü ve müminler nezdinde gam ve musibet ayıdır. Bu ay, insanlar arasında hakikatin ve aydınlığın, batıl ve karanlık karşısında garip kaldığı aydır. Bizler o günleri unutmuyoruz ve o gün yaşanmış olayı kınıyor, yasını tutuyoruz” diye konuştu.

 
 

  • Salı 39 ° / 27.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 39.3 ° / 27.8 ° Güneşli
  • Perşembe 40.8 ° / 28.2 ° Güneşli