Tarih: 24.06.2011 00:00

ERDOĞAN AKSU YAZDI "ANGELİNA CULİ"

Facebook Twitter Linked-in

 

 

 

 

 

 

 

 ERDOĞAN AKSU YAZDI...

"ANGELİNA CULİ"…

Geçen hafta babalar günüydü. Biz hediyemizi Beşir Esad sayesinde Angelina’dan aldık. Melek-iyilik meleği geldi, 2 saat 45 dakika Hatay’da mültecilere açılan geçici çadır kenti gezdi, dolaştı, geçip gitti.

Şam şamar oğlanına dönüşmeden az evvel melekliği adında gizli bu afet “şöhret tehlikelidir, afettir” e inat cana yakın ve duyarlı bir profil çizdi. Biz bu Culi’nin gerçekten ne olduğunu tam anlayamadık, gel geçliğine bir manada veremedik. Uçup gelmişti uçup gitti melek gibi.

Pişmanlıklarımızla yüzleştiğimiz, peynir gemilerinin battığı o hafta ve mendebur günlerde en kral babalar günü hediyesini böylece almış olduk, babalar gibi.

Suriye, Hatay, Türkiye üçgeni nere Holivud nere. Geldi fethetti gitti. Yine bekleriz bizde çadır kent çok.

Kırmızı halılarda şık tuvaletlerle ve smokinlerle arzı endam eylemek değil sadece starlık. Bu iyilik meleği, Elçi herkese bunu gösterdi. Film yıldızı olmanın ötesinde bir şeylerin de yaşanabileceğini yaşatılabilreceğini öğretti, cümle alemi cezbetti. İyi günde kötü günde Hataylı oldu artık. Magazin basını peşinden yas tutuyor şimdilik.

Mülteci trajedisini gözler önüne serdi sermesine de Altınözü'nde yaşananların gerisini ilerisini hiç incelemediği de ortada. Zaten o irdeleme o iyi niyet elçisine Culi' ye de düşmez ayrıca.

Ve tüm dünya Angelina'nın asılan ve üzülen yüzünde bu çadır kentlerle öğrendi Suriye’yi, Beşirini Esadını. Esefle izledi ve esefle karşıladı yaşananları.

Hep ayni oyun, hep ayni sahneler, bu kez başrolde Culi. Sadece mekanlar farklı film ayni film. Bizim için hala M. Streep ve J. Foster var Angelinacı olamadık daha. Olamayacağız da besbelli.

Suriye’de yaşananların merkezinde ve temelinde alevi sünni çekişmesinin olduğunu bilir mi acaba bu gülen melek. Bu kangrenin dışarıdan kanırtıldığını, kaosun desteklenip körüklendiğini de bilmez herhalde. Belkide kendi ülkesinin başını çektiği bir tezgah olduğundan haberdar da değildir. Değildir mutlaka, haberi olsa Çadır kent görmek maksatlı Hatay’a kadar yorulmaz, gider Beyazsaray’ın bahçesine çadırı kurardı. Sonra gelsin kameralar gitsin fotoğraflar.

Bir başka ayrıntı; Baas partisi Irak’da düştü. Şam da pes ederse arap dirilişi hülyaları başka bahara kalır. Arap baharı yakıştırmaları ile gerilen, sindirilen ortadoğu da patlar gider. Bu yeniden dirilişe ileri demokrasi mi denilir, yoksa bizdeki gibi çadır kentler üzerinden masallar mı anlatılır bilinmez.

Anası Amerikan yerlilerine taraf, babası solculuktan sapmış kendisi bir doğal afet bu akıllı, iyi yürekli kız bu role de epey yakıştı. Babalar günü armağanı olarak hafızalarda yerini aldı, başka, yok. Hepsi o kadar.

Asıl babalar Amerikalı ve onun…




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —