ERDOĞAN AKSU HABER-YORUM; 7-24'ÜN ANKETİNDE CHP BİRİNCİ ÇIKTI

ERDOĞAN AKSU HABER-YORUM; 7-24

7-24 Esenler Haber olarak; haber sitemizde açtığımız seçim anketini seçim yasaklarının başlaması nedeniyle kapattık. Verilen oylara göre anketimizde CHP birinci, DP ikinci, HAS Parti üçüncü ç

 

 

 

 

 

 

 

7-24’ÜN ANKETİNDE CHP BİRİNCİ ÇIKTI…

7-24 Esenler Haber olarak; haber sitemizde açtığımız seçim anketini seçim yasaklarının başlaması nedeniyle kapattık. Verilen oylara göre anketimizde CHP birinci, DP ikinci, HSP üçüncü çıktı.

Seçim propaganda döneminin başlamasıyla birlikte sitemize koyduğumuz seçim anketine 3.225 okur katılım sağladı. Bir seçim istatistiğinden öte, haber sitemize giriş yapan okurlarımızın siyasi tercihlerini belirlemek amacıyla yaptığımız ankete son veriyoruz.

Günlük okunma sayımıza göre ve toplamdaki görüntülenme sayımızın çok altında kişinin ankete katılım göstermesi ise Esenler’in seçimlere internet üzerinden bir oy verecek kadar bile önem vermediği gibi bir sonuçla karşılaştık.

Anketimizden çıkan bu sonucu yarın yapılacak seçimlere endekslediğimizde; seçimlere katılımın beklenen seviyede ve yüzdede gerçekleşmeyeceği gibi bir öngörü ortaya çıkıyor.

Anketten çıkan sonuca göre en çarpıcı öngörü ise CHP’nin bu seçimlerde Esenler’de belli oranda oyunu artıracağı ve ikinci olma özelliğini onaylatacağıdır.

Esenler’in siyasi profilini göz önüne aldığımızda ise AKP’nin oy oranı geçmişe göre düşecek gibi görünüyor. Çünkü anketimize göre sağ yelpazedeki diğer partiler aradaki yüzer geçer oylara ciddi şekilde asılıyor.

Toplam görüntülenmeyi baz aldığımızda; Ankete oy vermemişler dikkate alındığında ise yarınki seçimde oy vermeyeceklere ek olarak listemizde görünmeyen bağımsızların da, vekil çıkarması için gereken oyu yakalayabileceği ortaya çıkıyor.

Anketimizde siyasi partilere çıkan oy dağılımı şöyle;

CHP -913 KATILIMCI

DP   -842 KATILIMCI

HASP-759 KATILIMCI

AKP-457 KATILIMCI

MHP-176 KATILIMCI

SP    -53 KATILIMCI

BBP-25 KATILIMCI



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli