ERDOĞAN AKSU HABER: MİMAR SİNAN MAHALLESİ CAMİİSİZ'

ERDOĞAN AKSU HABER: MİMAR SİNAN MAHALLESİ CAMİİSİZ

Esenler Mimar Sinan Camii, depreme dayanıklı olmadığı için yeniden inşa edilmek üzere yıkıldı…

 

 

 

 

 

 

 MİMAR SİNAN MAHALLESİ “CAMİİSİZ”…

Esenler Mimar Sinan Camii, depreme dayanıklı olmadığı için yeniden inşa edilmek üzere yıkıldı…

Mimar Sinan mahallesinde bulunan ve mahalle ile ayni adı taşıyan camii ve müştemilatı belediye desteğiyle komple yıkıldı. Belediyenin öncülüğünde ve mahalle sakinlerinin yardımıyla eskisine göre daha çağdaş ve daha büyükçe yapımı öngörülen Mimar Sinan Camiinin hafriyat çalışmaları da kısmen başlatıldı.

1.250 metrekarelik bir inşaat taban alanına sahip olacak yeni mimar sinan camiinin bodrum katı otopark ve kurban kesim yeri olarak planlanmış. İbadetini camide yapmak isteyen engelli vatandaşlar için kolaylaştırıcı önlemlerin de düşünüldüğü Mimar Sinan Camiinde hanımlar için de ibadet yapacakları bölümler ve abdest alma yerleri yapılacak.

Hafriyatın ardından camii inşaat alanına fore kazıklarının çakılmasına başlanacak.

Mahalleli hayırsever bir vatandaşın, Halim bey’in bila bedel tahsisi ettiği bir mekanı mescide dönüştürerek ibadetine devam ediyor. Ayrıca Mahalleli dernek kurarak gerekli maddi yardımların toplanması vecamii inşaatının hızlanması için çaba gösteriyor. Dernek yetkilileri Önümüzün oruç ayı ve ibadet ayı olduğu düşünüldüğünde Mimar Sinan Mahallesindeki bu özverili çabaya hayırsever vatandaşların kayıtsız kalmayacağı inancındalar.

7-24 Esenler Haber’in görüştüğü Esenler Mimar Sinan Camii Derneği üyelerinden Ramazan Soylu “Durumu ve maddi olanakları uygun her Esenlerlinin yolunu bir kez olsun Mimar Sinan Mahallemizden geçirmesi hayra vesile olacaktır” dedi.

 


 



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı