ERDOĞAN AKSU HABER; AİLE HEKİMİMİZ YETERLİ DEĞİL

ERDOĞAN AKSU HABER; AİLE HEKİMİMİZ YETERLİ DEĞİL

Esenler Fevzi Çakmak Mahallesi Muhtarı Turgay Özer 7-24ESENLERHABER’e “Aile Hekimliği-Mahalle Aile Sağlık Merkezi” ile ilgili açıklamalarda bulundu…

 

 

 

 

 

 

 

AİLE HEKİMİMİZ YETERLİ DEĞİL…

Esenler Fevzi Çakmak Mahallesi Muhtarı Turgay Özer 7-24ESENLERHABER’e “Aile Hekimliği-Mahalle Aile Sağlık Merkezi” ile ilgili açıklamalarda bulundu…

Fevzi Çakmak Mahallesinde üç tane aile hekimi olduğunu ifade eden mahalle muhtarı Turgay Özer; “Mahallemiz 32 bin nüfusa sahip. Üç aile hekimi dört bin kişiye baksa yaklaşık on iki bin vatandaşımızın aile hekimi var. 20 bin mahallelimizin ise aile hekimi yok.” Diyerek en az iki aile hekimine daha ihtiyaç duyulduğunu beyan etti ve devamla şunları söyledi:

“Türkiye genelinde aile hekimliğine 2010 yılının eylül ayında geçildi. İlk etapta 62 ilde aile hekimliği uygulamasına başlandı. İstanbul’da ve ilçemizde ise 2010’un kasım ayında aile hekimliği uygulaması başlatıldı. O günden bu güne hala eksiklerimizi gideremedik. Aile hekimi sayımız mahalle nüfusumuza oranlandığında yeterli değil. Bununla birlikte vatandaşlarımızın da hala yeterli bilgiye sahip olmadığını gözlemliyoruz. Vatandaşlarımız aile hekimliğine geçildiğini bilmemektedirler. Belediyemizin vatandaşları bilgilendirme toplantıları yapması bu sorunu çözer.  

Vatandaşlarımız hala sağlık ocağı sisteminde olduğu gibi sağlık hizmeti alacaklarını sanıyorlar. Ama öyle değil. Herkesin bir aile hekimi var, vatandaşlarımıza ilk sağlık hizmeti aile hekimleri tarafından verilecek. İşte sorun bu aşamada başlıyor. Örneğin benim mahallemde 20 bine yakın vatandaşımızın maalesef aile hekimi yok. Bir aile hekimine düşen kişi sayısı 3.600-3.700 olması gerekirken mahallemizdeki aile hekimlerimiz bu sayının üstünde hastaya hizmet veriyorlar.

Bu nedenle mahalle sakinlerimizden bize mahalle muhtarı olarak çok sayıda şikâyet geliyor. Halimiz ne olacak diye soruyorlar. Aile hekimlerimiz zaman zaman artan talep üzerine bizim hastamız değilsiniz demek mecburiyetinde kalıyorlar. Vatandaşları Toplum Sağlığı Merkezi’ne yönlendiriyorlar ve şikayetinizi oraya yapın diyorlar. Netice alamayan vatandaşlarımız ise bize gelip mağduriyetlerini dile getiriyorlar. Misafir hasta olarak hizmet görenlerin bir an önce kendi aile hekimlerine kavuşturulması gerekir. İlgililerimizin bu yönde çalışma yapmaları uygun olur diye düşünüyorum.”

Mahalle muhtarı olarak bu sıkıntıları Esenler Toplum Sağlığı Merkezi’ne 16.12.2010 tarihli dilekçe ile bildirdiğini belirten muhtar Turgay Özer şöyle devam etti:

“ Bu sorun yalnız benim mahallemin sorunu da değil. Öyle zannediyorum ki bütün mahallelerimizde ayni sorunlar yaşanıyor. Şu an Fevzi çakmak aile sağlık Merkezi’mizde üç aile hekimi, üç hemşire, bir sekreter ve bir temizlik görevlisi hizmet vermektedir. Ancak yetmiyor. Mahallemizin iki sağlık merkezine daha acilen ihtiyacı vardır. Ben bu konuyla ilgili olarak sağlık merkezine uyabilecek yerleri belirledim ve ilgililere bildirdim. Belediye başkanımız da bu konudaki dertleri sıkıntıları bize bildirin biz de İl Sağlık Müdürlüğü’ne bildirelim dediler. İnşallah bu problemlerimiz çözülür, vatandaşlarımız rahatça sağlık hizmeti alırlar. ”    



  • Cumartesi 32.7 ° / 21.8 ° Güneşli
  • Pazar 31 ° / 21.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 29.3 ° / 20.3 ° Güneşli