Tarih: 06.01.2012 00:00

ENGELLİ DERNEĞİNE ENGELLER

Facebook Twitter Linked-in

 

 

 

 

 

 

ENGELLİ DERNEĞİNE ENGELLER

ESENLER İşitme Engelliler Derneği Başkanı Remziye Ceylan, Dernek olarak çok istedikleri halı kursunun açılmaması nedeniyle, Esenler Postası gazetesine açıklamalar da bulundu.

 İşitme Engelliler Derneği Başkanı Remziye Ceylan;‘’ Kazım Karabekir Mahalle muhtarlığının bir odasın da duruyorduk, belli bir zaman sonra sayın muhtarımız siz kiraya çıkın ben kiraya destek olacağım, demesi sonucu kiraya çıktık, ilk ay 100 TL ikinci ay 50 TL yardım da bulundu. Ama daha sonraları yardım da bulunmayınca ben de durumu kaymakamımıza bildirdim. Kaymakamımıza tamam demesine rağmen, gene yardımcı olmadı. Benim bir engelli çocuğum var. Mimar Sinan mahallesine, derneğimizi taşıyınca engelli çocuğum minibüsle gidip gelmek zorun da kaldı. Bundan dolayı yanlış bir minibüse binmesi ve Topkapı son durak da inmesi sonucu 24 saat kayboldu. Ben de Kazım Karabekir Mahallesi civarına taşınmaya mecbur kaldım ve buraya taşındık. Kira ödememeyle başlayan ve bir yerel basının bizimle ilgili haberiyle, aramız açıldı. Ama ben açılışım da Sayın muhtarımıza plaket verdirdim ve teşekkür ettim.

Şimdi kadın merkezimize ait bir su vanamız var. Sayın muhtarımız hafta sonları ve saat beşten sonra vanayı kapatması, bizi ve engellilerimizi zor da bırakıyor. Bir halı kursu projemiz vardı, Eskam Müdürü Aziz Kekeç’in de çok beğendiği bir projeydi ve müdürümüz ertesi gün geldi baktı, çok beğendi. Ama sayın muhtarımız; İşitme Engelliler Derneği adı altın da olmaması gerektiğini ve Belediyenin adı altın da olması gerektiğini belirtti. Benim neden soruma cevap vermeyerek susmamı söyledi. Ve projemiz durduruldu. Ben hala neden durdurulduğunu anlayamadım.

Ben halı kursu projesin de engellilerim adına başaracağım ve başarılı olacağım’’ dedi.

AHA-ESENLER Cihan AYDIN
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —