ENGELİ SEVGİYLE AŞALIM

ENGELİ SEVGİYLE AŞALIM

Memet Gülden Yazdı



ENGELİ SEVGİYLE AŞALIM

Dört yol meydanında engelliler haftası nedeniyle kurulan stant çevresinde, tekerlekli sandalyesinde bir o yana bir bu yana gezinip dururken buldum

Didem kızımızı. Kalabalıklar arasında belli ki kendini yalnız hissediyordu. Her gelip geçene umutla bakıyor, ilgi bekliyordu. İstiyordu ki, birileri ellerini tutsun sıkıca, ellerinin sıcaklığını alıp yüreğinde hissetsin. İstiyor ki, gözlerine bakıldığında, yüreğinin atışları hızlansın. İstiyor ki, birileri yürekten tebessüm etsin. O tebessümü alıp yüreğinde sevgi yumağına dönüştürsün.
Gözlerine bakmaya cesaret edemedim. Sanki gözlerine bakınca,''bana acıyarak bakma, kahroluyorum'' diyecekte, beni yüreğimden vuracakmış duygusuna kapılıyorum. Usulca elimi omuz’ una koyuyorum, tekerlekli sandalyesinden başını hafif geriye çevirerek, tebessüm ediyor. Belli ki beni gördüğü için mutlu oluyor.

Omuz’una koyduğum elimi iki eliyle sıkıca tutup, yanağına götürüyor. Yüreğinin sıcaklığını avuçlarımda hissediyorum. O an ağlamaklı oluyorum. Gözlerimde biriken yaşı görmemesi için başımı hafiften yana çeviriyor, yüreğinin acısını bütün dokularımda hissediyorum.

Didem kızımız ortopedik engelli.Hayat dolu.Ona bir gülücük ver,sana yüreğini çıkarıp,avuçlarına koysun.Binlerce engelli kardeşimizden biri....Ama o çok üzgün!'' acıyarak bakıyorlar,dokunuyor bana'' diyor.Hiç kimsenin acıyarak bakmasını istemiyor.Onlar,yaşamın bir parçası,toplumun bireyi olarak görülmek istiyorlar.İş,yaşam koşullarının düzeltilmesini istiyorlar.

Yapılan yardımları sorumluluğun gereği olarak görülmesini istiyorlar.Hiç bir kurum kuruluşun kendilerini,çıkarlarına alet etmesini istemiyorlar.Kendilerini siyasi geleceklerinin basamağı olarak kullanılmak istemiyorlar.Onlar,yürüyebilecekleri yol,seyahat edecekleri araçlar,yürüyebilecekleri kaldırımlar,bilgi ve becerilerini geliştirecekleri okullar istiyorlar.
Onlar herkesin potansiyel bir engelli adayı olduklarımızı aklımızdan çıkarmamamızı istiyorlar.Onlara,acıyarak bakmanızı istemiyorlar....

Bir tebessüm,içten bir merhaba,yaşama tutunmaya yeter bile...Bunu esirgemeyin....


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı