ELMALI, ACI BİBERLİ MECLİS

ELMALI, ACI BİBERLİ MECLİS

Esenler Belediye Meclisi 4.seçim dönemi 3.çalışma yılı 2011 Mart ayı meclis toplantısını Meclis Başkanı Birol Hacıoğlu başkanlığında yapıldı.

Esenler Belediye Meclisi 4.seçim dönemi 3.çalışma yılı 2011 Mart ayı meclis toplantısını Meclis Başkanı Birol Hacıoğlu başkanlığında yapıldı.

Açılış konuşmasında 4 Mayıs’ta yapılan hain saldırı kınandı. Gündem maddelerine geçilerek raporların daha önce dağıltıldığından okunmuş olduğu kabul edildi. 1 No.lu raporda söz alan CHP Belediye Meclis üyesi Cihangir Kaymakçı ‘Gelirler neden bu kadar yüksek gösterildi. Giderler kısmında hizmet alımları yüksek gösterilmiştir. Belediyemizin borcu 34 Milyara çıktı, gelirlerde %88 giderlerde %86 olduğunu görmekteyiz. Sayın başkan lütfen bunları açıklar mısınız? ’ Dedi. Söz alan belediye başkan yardımcısı Faruk Aydın :’Sermaye giderlerinin yüksek olması yatırım yaptığımızı gösteriyor. Borçlarımızın artma sebebini biliyorsunuz. Bu yaşana bir şeydir. Her zaman söylüyoruz, kamu işi yapıyorsanız borcunuz olacak! Borcu düşürmek önemli değildir. Yeter ki yatırımlarınızı ve harcamalarınızı doğru yapın. Hatta ileride borcumuz daha da artacak. Çünkü kamulaştırma ve alt yapı çalışmaları yapacağız. Giderlerimizde olacaktır.’

  Burhan Kocaman ise :’Bütçenin çok iyi olduğunu son 10 yılın en iyi bütçesi olduğundan dolayı bu meclise teşekkür ediyor. Önemli olan amacına uygun borçlanma yapılmasıdır. Ama yapılan borçlar kalem kalem yazılmalıdır, kimsenin kafasında soru işareti kalmamalıdır.’ Dedi.

Elma ile acı biber

 2 No.lu rapor görüşülürken hararetli dakikalar yaşıyan belediye meclisi, gerginliği Cihangir Kaymakçı’ nın söz alması ile yumuşadı. Kaymakçı: 2rapor bir arada bu soru işareti bırakıyor. Fatih mahallesi ayrı, Oruç Reis mahallesi ayrı oylanmalı. Elma ile acı biberi bir arada sunuyorsunuz. Elma ile acı biberden salata da olmaz, cacıkta. Tahsis ile takas aynı şey değildir. Emlak ve istimlak müdürlüğü böyle istedi diye bizde böyle yapacağız anlamına gelmez. Tekrar söylüyorum, bu raporlar ayrı ayrı görüşülmelidir. Yanlışa yanlış, doğruya doğru demeliyiz.

Bütün bu konuşmalara cevap veren Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya: Meclis 2 ayrı mahallede karar alma yetkisine sahiptir. Saklanmış herhangi bir şey yok. Plan notlarına uygun işler yapıyoruz. Aslında muhalefet bize yol göstermeli ve yardımcı olmalı. Oylamada beğendiğiniz maddeye ‘Evet’ beğenmediğiniz maddeye ‘Hayır’ diyebilirsiniz. Zira biz komisyon görüşünü 2 madde olarak yaptık. Dedi.

Bir dahaki meclisin 6 Haziran 2011 Pazartesi Saat:10.00 da toplanması kararına varıldı.