EĞİTİM-SEN 1. NOLU ŞUBESİ ESENLER'DE BULUŞTU

EĞİTİM-SEN 1. NOLU ŞUBESİ ESENLER

Eğitim-Sen İstanbul 1. Nolu Şubesi’ne üye Esenler’deki eğitim emekçileri Esenler Kültür Merkezi’nde bir araya geldiler.

 

 

 

 

 

 

www.7-24esenlerhaber.com

 

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası İstanbul  1. Nolu Şubesi’ne üye Esenler’deki eğitim emekçileri 23.10.2011 Pazar günü Esenler Kültür Merkezi’nde kahvaltılı toplantıda bir araya geldiler.

Eğitim-Sen İstanbul 1. Nolu Şube Başkanı Barış Uluocak ve şube yöneticilerinin de bulunduğu kahvaltıya çok sayıda eğitim emekçisi katıldı. Esenler’de zor koşullarda görev yapan eğitim emekçilerinin en önemli sorunları okulda yaşadıklarının yanında onları bir arada tutacak ve bir araya getirecek bir öğretmen evinin olmayışıdır.

Okullarda yapılan toplantıların dışında öğretmenleri haftasonu böyle bir organizasyonda bir araya getirerek öğretmenlerin tanışmalarını ve eğitim konularındaki problemleri tartışmak istedikleri belirten Eğitim-Sen İstanbul  1. Nolu Şube Başkanı Barış Uluocak, “Bu toplantılarda amaç, katılımı yoğunlaştırmak ve eğitim emekçileri ile eğitim politikaları üzerine fikir tartışmaları yapmaktır. 1 Nolu Şube’ye altı ilçe bağlı, Esenler bu altı ilçeden birisidir. Her hafta bir ilçemizdeki eğitim emekçileri ile bir araya geliyoruz. Bu hafta Esenler’deki eğitim emekçileri ile bir araya geldik. Bundan sonra bu programları aynı hızla gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Ülkemizde eğitim konusunda birçok problem mevcuttur. Bu problemleri eğitim emekçileri ile tartışarak, görüş alış verişinde bulunarak çözümler oluşturmaya çalışıyoruz.

Ülkemizde resmi rakamlara göre 150 bin, bizim araştırmalarımıza göre 300 bin öğretmen açığı var. Bu açığı kapatacak sayıda Eğitim Fakülteleri mezunu da mevcuttur. Hükümet seçimden önce 55 bin kadro sözü verdi, ama bu sözünü tutmadı. Kadroya alınan her bir öğretmen Milli Eğitim Bakanlığı’na yük olarak görülüyor. Atanmayan öğretmenler konusu politik bir sorundur. Atama yapmak yerine ücretli öğretmeni görevlendirmek işlerine geliyor. Bunun sonucunda da devamlılık olmuyor, nitelik kaybı yaşanıyor.

Kadrolaşma yapılıyor. Eğitim emekçileri Eğitim Bir-Sen tarafından sıkıştırılıyor, baskı altına alınmaya çalışılıyor. Biz bu baskılara, bu sorunlara karşı öğretmenlerimizin yanındayız.

Zeytinburnu’nda dört ilköğretim okulunda türbancı öğrenci girilmesine izin veriliyor. Biz bu konuyu öğrencilerimiz incinmesin diye gündeme getirmek istemiyoruz. Bu konular günümüzde görülmezden geliniyor.” dedi.



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli