E.AKSU: İSİİF AÇILDI

E.AKSU: İSİİF AÇILDI

İŞKUR İstanbul İl Müdürlüğü’nün Esenler Belediyesi ile ortaklaşa düzenlediği İstanbul İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı-İSİİF’11, bir törenle açıldı…

 

 

 

 

 

 

 

İSİİF AÇILDI…

İŞKUR İstanbul İl Müdürlüğü’nün Esenler Belediyesi ile ortaklaşa düzenlediği İstanbul İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı-İSİİF’11, bir törenle açıldı…

Tekstilkent Yönetim gerçekleşecek fuarın açılış törenine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Milletvekili Lokman Ayvan, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İŞKUR İstanbul İl Müdürü Muammer Coşkun, İstanbul Ticaret Odası  Başkanı Murat Yalçıntaş, Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü, Esenler Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan ve AKP’li bazı milletvekili adayları ile vatandaşlar katıldı.

Fuarın açılış konuşmasını Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu yaptı. Göksu, kendilerine hem rehberlik, hem akıl hocalığı, hem de öncülük yapan İŞKUR, İTO, Tekstilkent yönetimine teşekkür etti.
 

Törende ikinci konuşmayı İŞKUR İstanbul İl Müdürü Muammer Coşkun yaptı. Coşkun; iş arayanlarla işçi arayanları buluşturan fuarın istihdam oluşturmada çok büyük bir fayda sağlayacağına dikkat çekti. İŞKUR’un 2011 yılına kadar yüzlerce insana iş imkânı sunduğunu anlatan Coşkun, İŞKUR’un yüzlerce işsize umut olduğunu söyledi.

Coşkun’un ardından konuşan Tekstilkent Yönetim Kurulu Başkanı Atalay Şahinoğlu da Tekstilkent’in fuara ev sahipliği yapmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Esenler Belediye Başkanı Göksu’ya Esenler’e yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Şahinoğlu, ülkelerin refahı için iş ve işçi fonksiyonunun gelişmesinin çok önemli olduğunu belirtti.
 

Törende bir konuşma yapan İstanbul Valisi Avni Mutlu ise; çok önemli bir fuarın açılışını yaptıklarını belirterek, “Esenler’i yürekten kutluyorum. İstanbul’da istihdama yönelik bir fuara ev sahipliği yapmak Esenler’e çok yakıştı. Esenler Belediyesi bu işi ciddi şekilde ele aldı. ESKAM Kariyer Merkezi’nde istihdam alanı oluşturabilmek için ciddi çabalar gösteriliyor. Umuyorum ki bu fuar, bundan sonra daha büyüyerek devam edecek” dedi.

Törende son konuşmayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer yaptı. Dinçer, işsizlikle ilgili temel iki sorunun olduğuna dikkat çekti. Dinçer bu iki sorunu, piyasanın ihtiyaçlarına uygun niteliklere sahip eleman ile eleman arayanla, iş arayanlar arasında köprü kurulamaması olarak özetledi. Bu 2 sorunla ilgili son yıllarda önemli mesafeler kat edilmesine rağmen halen bu sorunların tam olarak çözülemediğini söyleyen Bakan Dinçer, bu iki konu üzerinde odaklanmak gerektiğine dikkat çekti. İşsizlikte yapısal temel sorunlar arasında mesleksizlik sorunun da olduğunu vurgulayan Dinçer, piyasa ihtiyaçlarına uygun olamayan bir mesleğin, isçi ve iş arasındaki bağı kopardığını söyledi.

Bugün mesleki eğitim programları ile istihdam edilme oranlarının yüzde 15’ler seviyesinde olduğunu belirten Dinçer şöyle devam etti; “Son yollarda çok önemli tepkiler almaya başladık. Mesleki yeterlilik kurumu avantajıyla meslek standartlarını belirlememiz, ama daha da önemlisi meslek standartları belirlendikten sonra MEB, YÖK, Sanayi Bakanlığı ve Devlet Planlama Teşkilatı ile birlikte Çalışma Bakanlığı’nın nezdinde eğitim ve istihdam ilişkilerinin güçlendirilmesine yönelik programlar yapıyoruz. Hem MEB, hem de YÖK bundan sonra mesleki eğitim müfredatlarını, hazırlanmış olan meslek standartlarına uygun hale getirecek şekilde kendilerine yeniden hazırlıyorlar”  



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli