E.AKSU HABER: İSİİF 11'İ GEZDİK

E.AKSU HABER: İSİİF 11

“7-24 Esenler Haber” olarak İŞKUR İstanbul İl Müdürlüğü’nün Esenler Belediyesi ile ortaklaşa düzenlediği İstanbul İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı-İSİİF11’i gezdik.

 

 

 

 

 

 

 

İSİİF 11’İ GEZDİK…         

“7-24 Esenler Haber” olarak İŞKUR İstanbul İl Müdürlüğü’nün Esenler Belediyesi ile ortaklaşa düzenlediği İstanbul İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı-İSİİF11’i gezdik.

Tekstilkent Yönetim binasında açılan fuara ülkenin sayılı markalarından, özel üniversiteler, özel MYO’lar, danışmanlık ve insan kaynakları şirketleri, inşaat firmaları, özel hastaneler, kargo firmaları, mesleki teknik eğitim merkezleri, dayanıklı tüketim malı firmaları, basın yayın kuruluşlarından bazıları, bankalar, gıda ve tekstil firmaları, market zincirlerinden bir kısmı katılarak hem tanıtımlarını sağlıyorlar hem de isteyenlere iş talep formları doldurtuyorlar.

Esenler açısından ise Esenlerin tanıtımının yanı sıra, Esenlerlilerin iş başvurusu yapma olanağının ayaklarına getirilmesi nedeniyle olumlu bir girişimdi bu fuar.

Dikkatimizi çeken ise özel-vakıf üniversitelerinin ilgi gösterdiği fuarda kampüsü Esenler’de bulunan YTÜ’nün bulunmayışıydı. Engellilere her türlü desteği ve istihdam yaratmayı hedef olarak belirlemiş kurum ve kuruluşların da fuarda oluşu sevindirici bir durum. Eczacılar kooperatifi ve iş hukuku enstitüsü gibi kuruluşlarda fuarın sakinleri arasında yerlerini almıştı. İş hukuku enstitüsünün işveren lehine Yargıtay kararları kitapçığını gördüğümüzde işçi lehine olanının da kitaplaştırılması sözünü aldık.

Özellikle İstanbul Ticaret Sarayı ile birlikte Giyimkent ve Tekstilkent’in rantabl şekilde işletilmesinin Esenlere ciddi katkılar sağlayacağını Century/21 yetkilisi Ender Birkal ile değerlendirdik.

alBarakanın Esenlerlilere sunduğu gold karta limit verilmesi durumunda normal kredi kartı prosedürlerinin işleme koyulduğunu, limitsiz kart ta verildiğini banka yetkililerinden öğrendik. Limitsiz kart anlaşmalı kurumlardan indirim sağladığı gibi, ferdi kaza sigortasından da kart sahiplerini faydalandıracak şekilde dizayn edilmiş.

Esenler Belediyesi meslek edindirme kurslarınının temsili adına kurulan halı tezgahı ise güzel bir düşünce olarak göze çarptı. Saf ipekten dokunan halıya ziyaretçilerin gözü önünde ilmek atan Esenlerli Gülcan Demirci’yi kutluyoruz. Daha önceden de eğitimi olan ancak belediye kursiyerlerinden Demirci bize üç ay kurs aldığını söyledi.

Birçok firmanın yer aldığı fuarda “sukutusu” adıyla şebeke suyundan içme suyu üreten su arıtma cihazı ilgimizi çeken bir başka ayrıntıydı. Büro menajeri Mehmet Toklu hem ülke ekonomisine katkıları olduğunu hem de aktif çalışma imkanı sağlayan bir kurum olduklarını dile getirerek Türk malı Teçhizatlarını bize zevkle tanıttı.

Ziyaretçiler ise fuarın yeterince duyurulmadığını ve süresinin çok kısa olduğunu ifade ettiler.

7-24 Esenler Haber olarak, fuara emeği geçen herkesi, katılımcı firmaları ve Esenlerli ziyaretçileri yürekten kutluyoruz…   

 

 



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli