Dünyaca ünlü haber ajansından Sarıgül için çarpıcı yorum!

Dünyaca ünlü haber ajansından Sarıgül için çarpıcı yorum!

İngiliz haber ajansı Reuters, Sarıgül için işte bu yorumu yaptı:



 

Dünyaca ünlü haber ajansından Sarıgül için çarpıcı yorum!

İngiliz haber ajansı Reuters, Sarıgül için işte bu yorumu yaptı:

CHP’nin İstanbul adayı Mustafa Sarıgül’ün Fatih’teki mitingini izleyen Reuters çarpıcı analizinde “30 Mart, Türkiye’nin politik görünümünü etkileyecek” dedi.

Dünyanın en önemli haber ajanslarından İn­gi­liz Reu­ters, ye­rel se­çi­me 2 ay ka­la çar­pı­cı bir “İs­tan­bu­l” ana­li­zi yap­tı. CHP İs­tan­bul Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye Baş­kan Ada­yı Mus­ta­fa Sa­rı­gü­l’­ün ge­çen pa­zar gü­nü Fa­tih Ko­ca­mus­ta­fa­pa­şa­’da­ki mi­tin­gi­ni ta­kip eden Reu­ters, ha­be­rin­de “Tür­ki­ye­’nin po­li­tik gö­rü­nü­mü­nü de­ği­ş­tir­me­si muh­te­mel se­çim­ler ön­ce­si, mu­ha­le­fet, AK­P’­nin ka­le­si ve ül­ke­nin en bü­yük şe­hir­le­rin­den bi­ri olan İs­tan­bul için sa­va­şı­yo­r” yo­ru­mu­nu yap­tı.

“Gitme vakti geldi…”
Ha­ber­de; ye­rel se­çi­min, Gezi pro­tes­to­la­rı ve yol­suz­luk skan­da­lı­nın ar­dın­dan Er­do­ğa­n’­ın po­pü­la­ri­te­si­ni test ede­cek ilk sı­nav ol­du­ğu­na dik­kat çe­ki­le­rek, Sa­rı­gü­l’­ün şu söz­le­ri­ne yer ve­ril­di: “Ta­ri­hi bir se­çim dö­ne­mi ola­cak. Sa­yın Baş­ba­ka­n’­ın git­me vak­ti gel­di. Bir baş­ba­kan, bir be­le­di­ye baş­ka­nı hak­kın­da ko­nuş­ma­ya baş­lı­yor­sa an­ket so­nuç­la­rı­nı gö­rü­yor de­mek­tir. En­di­şe­si­ni, he­ye­ca­nı­nı an­lı­yo­rum.”

“Herkesi kucaklıyor”
İs­tan­bul gi­bi ba­tı­ya dö­nük şe­hir­ler­de kı­rıl­ma baş­la­dı­ğı­na vur­gu ya­pan Reuters, Erdoğan’ın özel ha­ya­ta yö­ne­lik mü­da­ha­le­le­rin­den ör­nek­ler ver­di, Sa­rı­gü­l’­ün her ke­si­mi ku­cak­la­yan şu ifa­de­le­ri­ni ak­tar­dı: “Ben bü­tün inanç­la­ra say­gı duy­dum ve se­kü­le­riz­mi ko­ru­yan her­ke­se say­gı duy­dum. CHP tüm in­san­la­rı ve hal­kın her züm­re­si­ni ku­cak­lı­yor.”

“CHP, Fa­ti­h’­te dev­rim yap­ma­yı umu­yo­r”
Mus­ta­fa Sa­rı­gül, uzun yıllardır AK­P yönetiminde olan Fa­ti­h’­te­ki mi­tin­gi sı­ra­sın­da Baş­ba­kan Er­do­ğa­n’­a gön­der­me yap­mış ve “Fa­ti­h’­te­ki bu ka­la­ba­lı­ğın se­si­ni duy dedi.


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı